Tai mokėti privalo kiekvienas: kaip teisingai atlikti pradinį žmogaus gaivinimą?

Niekada nežinia, kada atsitiktiniam praeiviui gatvėje, ar jūsų artimajam gali prireikti skubios pagalbos. Stresinėje situacijoje nepasimesti sunku, o kiekviena minutė ypač svarbi. Karaliaus Mindaugo mokymo centro parengtas vaizdo siužetas padės įsidėmėti pagrindinius gaivinimo principus.

Laiku suteikta pirmoji pagalba gali išgelbėti žmogaus gyvybę.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Laiku suteikta pirmoji pagalba gali išgelbėti žmogaus gyvybę.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2021, 1:13 PM

„Laiku suteikta pirmoji pagalba gali išgelbėti žmogaus gyvybę, tačiau stresinėse situacijose dažnas pasimeta arba visiškai neprisimena, kaip tai reiktų atlikti teisingai.

Tam, kad nelaimės akivaizdoje būtų galima iš karto imtis gaivinimo veiksmų, pravartu nuolat atnaujinti žinias ir įsidėmėti pagrindinius suaugusio žmogaus gaivinimo principus“, – sako Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro paramedikų profesijos mokytoja Irena Malašauskienė.

Specialistė praktiškai demonstruoja, kaip teisingai atlikti pradinį suaugusio žmogaus gaivinimą ir naudoti automatinį išorinį defibriliatorių. Jį galima rasti oro uostuose, kai kuriuose prekybos centruose, traukiniuose, viešbučiuose, geležinkelio stotyse, įvairiose įmonėse ir kitur.

Vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.