Pavojaus skambutis: paskiepyti 70 proc. gyventojų nepakanka, kad susidarytų kolektyvinis imunitetas

Ekspertai įspėja, jog nepakaks paskiepyti nuo koronaviruso 70 proc. Ispanijos gyventojų, kad susidarytų kolektyvinis imunitetas, kaip žadėjo šalies valdžia. Tai trečiadienį pranešė laikraštis „La Vanguardia“.

Pavojaus skambutis: paskiepyti 70 proc. gyventojų nepakanka, kad susidarytų kolektyvinis imunitetas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pavojaus skambutis: paskiepyti 70 proc. gyventojų nepakanka, kad susidarytų kolektyvinis imunitetas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 7:08 PM

Vyriausybė planuoja, kad iki antrosios rugpjūčio pusės 70 proc. šalies gyventojų bus visiškai paskiepyti nuo Covid-19. Todėl valdžia teigė, kad iki to laiko Ispanijoje bus pasiektas kolektyvinis imunitetas koronavirusui.

Bet, kaip patikslina leidinys, dėl delta atmainos plitimo ir nepakankamo vakcinų efektyvumo reikia paskiepyti apie 100 proc. gyventojų, kad atsirastų kolektyvinis imunitetas. „Šiam virusui 70 proc. anaiptol nereiškia kolektyvinio imuniteto“, – sakė žurnalistams vienos iš Badalonos ligoninių užkrečiamųjų ligų skyriaus vadovas Rogeras Paredesas.

Anot jo, vakcinacija padės apriboti Covid-19 plitimą artimiausiomis savaitėmis, bet visiškai kelio koronavirusui neužkirs.

„Rugpjūtį mes tikrai nepasieksime kolektyvinio imuniteto Ispanijoje“, – mano ir Oksfordo universiteto farmakologijos ir epidemiologijos profesorius Dani Prieto-Alhambra.

Nuo koronaviruso pandemijos pradžios 47 mln. gyventojų turinčioje Ispanijoje nustatyta daugiau kaip 3,86 mln. užsikrėtimo atvejų, per 80,9 tūkst. pacientų mirė.

Vakcinacijos kampanija Ispanijoje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 27 d. Abiem dozėmis nuo koronaviruso paskiepyta daugiau kaip 40 proc. šalies gyventojų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.