COVID-19 skaudžiai kirto sutuoktinių porai

Susirgimų koronavirusu kreivė toliau kyla aukštyn, o klastingoji infekcija vis smarkiau sėja mirtį Panevėžio ligoninėje. Iš naujo plieskiasi židiniai mokyklose, privačiose ir valdiškose įmonėse, virusas įsisuko ir į Pasvalio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybą.

Koronavirusas įsisuko ir į mokyklas, ir į ligonines.<br> V. Balkūno nuotr.
Koronavirusas įsisuko ir į mokyklas, ir į ligonines.<br> V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laimis Kavoliūnas, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

Sep 11, 2021, 4:42 PM, atnaujinta Sep 12, 2021, 1:31 PM

Aukos – seni ir ligoti

Panevėžio krašte kaip reikiant įsisiautėjęs koronavirusas myriop pasiuntė dar 4 ne tik šios, bet ir kitų sunkių ligų kamuojamus garbingo amžiaus panevėžiečius ir 2 pasvaliečius.

Virusas itin skaudžiai kirto vienai pagyvenusių panevėžiečių sutuoktinių porai: sunkios būklės į ligoninę paguldytas per 70 metų vyras trečiadienį mirė, dėl jo žmonos gyvybės medikai tebekovoja.

Ar jie buvo pasiskiepiję nuo kovido, epidemiologai neturi žinių.

Užvakar ligoninėje mirė panašaus amžiaus panevėžietė ir rajono gyventojas. Tikėtina, kad neskiepytas vyras galėjo užsikrėsti nuo sergančio savo šeimos nario.

Nuo artimo žmogaus greičiausiai užsikrėtė ir antradienį mirusi neskiepyta per 80 metų panevėžietė.

Užvakar užgeso kovidu sirgusi neskiepyta per 60 metų biržietė, tačiau jos mirties priežastis ne ši, o kita sunki liga.

Virusas grįžta į mokyklas

Statistikos departamento duomenimis, per pastarąsias 3 dienas apskrityje patvirtinti 132 nauji koronaviruso atvejai, iš jų Panevėžio mieste 53, rajone – 10, Biržuose – 27, Pasvalyje – 25, Rokiškyje – 11, Kupiškyje – 6.

Virusas sugrįžo į Panevėžio „Vyturio“ progimnaziją: serga 3 mokiniai (2 iš jų mokosi vienoje klasėje) ir 1 mokytojas. Jis yra pasiskiepijęs. Izoliuotis nurodyta vienos klasės mokiniams.

Panevėžio visuomenės sveikatos centro vadovo Eugenijaus Vilčinsko žiniomis, po 1 sergantį mokinį yra Kazimiero Paltaroko ir Vytauto Žemkalnio gimnazijose, Panevėžio „Šaltinio“ ir Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijose.

Užsikrėtė nuo kolegų

Kovidu susirgo du Rokiškio medienos gamybos įmonės „Tagris“ darbininkai. Bendrovės direktorius Gytis Šimkus sakė, kad vienas susirgęs vyras nėra pasiskiepijęs, kitas paskiepytas viena vakcinos doze. Kitos savaitės pradžioje abu turėtų grįžti į darbą.

Infekcija neaplenkė Pasvalio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos: pasiskiepijusi darbuotoja greičiausiai užsikrėtė nuo nevakcinuotos kolegės.

Neseniai rašėme, kad nesiskiepijusi Panevėžio kavinės „Parko užeiga“ darbuotoja greičiausiai užsikrėtė nuo susirgusios savo kolegės. Šią informaciją pateikė Visuomenės sveikatos centras.

Užvakar paskambinusi užeigos vadovė Laima Kazanavičienė patikslino, kad susirgo tik viena atostogaujanti darbuotoja, o jos kolegės testas buvęs neigiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.