Senelių namuose COVID-19 užsikrėtė net 14 žmonių: infekciją į darbą atnešė darbuotoja

Net 14 žmonių užsikrėtė senelių globos namuose. Jiems virusą greičiausiai užnešė nuo savo dukters ir žento užsikrėtusi darbuotoja.

Koronavirusu senelių namuose užsikrėtė net 14 žmonių.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusu senelių namuose užsikrėtė net 14 žmonių.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusu senelių namuose užsikrėtė net 14 žmonių.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusu senelių namuose užsikrėtė net 14 žmonių.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Laimis Kavoliūnas, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

Sep 12, 2021, 5:57 PM

Klastingasis koronavirusas kaip reikiant smogė Biržų rajono Nemunėlio Radviliškio miestelyje įsikūrusiems Onos Milienės senelių globos namams: susirgo net 12 gyventojų ir 2 tiesiogiai su jais dirbančios socialinio darbuotojo padėjėjos.

Įstaigai vadovaujanti Asta Paplauskienė įtaria, kad infekciją į globos namus galėjo užnešti viena iš darbuotojų, o šioji greičiausiai užsikrėtė nuo anksčiau susirgusių savo dukters ir žento.

„Nežinodama, kad serga, atėjo į darbą, o dabar turim štai ką“, – apgailestavo direktorė.

Visi globos namų gyventojai ir darbuotojai yra paskiepyti dviem vakcinos dozėmis, tačiau, pasak A.Paplauskienės, jų veikimo laikas turbūt jau ėjo į pabaigą.

„Šią arba ateinančią savaitę laukėme trečiojo skiepo, ruošėme teikti sąrašus, deja, kartais ir lazda iššauna“, – kalbėjo direktorė.

A.Paplauskienės teigimu, jeigu nebūtų atlikti greitieji antigenų testai, nebūtų ir paaiškėję, kad žmonės serga kovidu, mat nė vienas nejautė jokių ligos simptomų. O nustačius kovidą tik viena močiutė šiek tiek kosėja, vieną rytą jai buvo pakilusi temperatūra, kiti – besimptomiai.

Direktorė sakė, kad tarp sergančiųjų yra ne tik garbingo amžiaus senukų, bet ir jaunesnių nei 50 metų neįgalių globos namų gyventojų.

„Kadangi didelių izoliacinių patalpų neturime, dabar pas mus vyksta perversmas. Sveikus žmones perkraustome į vieną namelį, sergančius – į kitą“, – teigė A.Paplauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.