Skaudus sukrėtimas Šiauliuose – jaunos mokytojos gyvybę nusinešė koronavirusas

Šiaulių ligoninėje nuo koronaviruso mirė šio miesto Ragainės progimnazijos mokytoja, kuriai buvo 39 metai. Socialiniuose tinkluose dalinamasi informacija, neva mokytoja mirė dėl skiepų sukeltų komplikacijų. Tačiau ligoninės administracija tai neigia – pacientės gyvybė užgeso dėl COVID-19 ligos sukeltų komplikacijų.

Netektis <br>M.Patašiaus nuotr.
Netektis <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 4:35 PM, atnaujinta Sep 17, 2021, 5:10 PM

Šiaulių miesto savivaldybės administracija penktadienį pasidalino užuojautos žinute. „Šiaulių Ragainės progimnazija neteko mokytojos, puikaus žmogaus. Linkime stiprybės ir reiškiame nuoširdžią užuojautą artimiesiems, progimnazijos kolektyvui ir visai Šiaulių miesto švietimo bendruomenei“, – rašoma savivaldybės internetiniame puslapyje.

Šiaulių miesto Ragainės progimnazijos administracija lrytas.lt patvirtino apie mokytojos mirtį ir ketvirtadienį įvykusias jos laidotuves. Tačiau prašė gerbti pedagogės artimųjų, jos kolegų privatumą.

Mirė nuo COVID-19

Statistikos departamento duomenimis, antradienį Šiaulių regione mirė 40-49 m. amžiaus grupei priklausiusi moteris.

Penktadienį socialiniuose tinkluose esančioje „Šeimų sąjūdžio“ grupėje pasirodė žinutė, esą mokytojai buvo 29 metai, ji mirė po skiepo sukelto komplikacijos. 

Respublikinės Šiaulių ligoninės (RŠL) atstovė Sonata Tenytė lrytas.lt paaiškino, kad 39-40 m. moteris antradienį mirė nuo koronaviruso.

„Ji mirė nuo COVID-19 ligos ir jos sukeltų komplikacijų – kvėpavimo nepakankamumo. Tai įprasta COVID-19 ligos sukelta klinika“, – pažymėjo RŠL atstovė.

Lrytas.lt šaltinių duomenimis, pedagogė sirgo gretutinėmis ligomis, buvo pasiskiepijusi viena vakcinos doze, tačiau tai padarė, kai jau galimai buvo užsikrėtusi.

S.Tenytė pridūrė, kad koronavirusu neretai sunkiai suserga ir jauni žmonės.

„Iš tikrųjų dar užpraeitą savaitę turėjome tikrai jauną pacientą. Jei neklystu, ten buvo žmogus 24 m., bet jis turėjo ir gretutinių ligų. Jauno amžiaus atvejų pasitaiko, nepavadinčiau jų retais“, – sakė RŠL atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.