Nusižudė Vilniaus Lazdynų ligoninės gydytojas Ligoninė pateikė komentarą

Praėjusią savaitę nusižudė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) medikas, BNS informavo Lietuvos medikų sąjūdis.

Nusižudė Lazdynų ligoninės gydytojas<br>M.Patašiaus nuotr.
Nusižudė Lazdynų ligoninės gydytojas<br>M.Patašiaus nuotr.
Nusižudė Lazdynų ligoninės gydytojas<br>V.Balkūno nuotr.
Nusižudė Lazdynų ligoninės gydytojas<br>V.Balkūno nuotr.
Nusižudė Lazdynų ligoninės gydytojas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nusižudė Lazdynų ligoninės gydytojas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nusižudė Lazdynų ligoninės gydytojas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nusižudė Lazdynų ligoninės gydytojas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 20, 2021, 11:10 AM, atnaujinta Sep 20, 2021, 2:06 PM

„Tai antras atvejus, kai šioje ligoninėje nusižudo medikas“, – pirmadienį sakė Medikų sąjūdžio valdybos pirmininkė Auristida Gerliakienė.

BNS šaltinių duomenimis, medikas nusižudė penktadienį.

A. Gerliakienės teigimu, gydymo įstaiga apie šį įvykį oficialiai neinformavo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM).

„Kalbėjau su ministerijos atstovais, tai jie nežinojo apie tai“, – kalbėjo Medikų sąjūdžio atstovė.

Ji teigė neturinti tą patvirtinančios informacijos, tačiau įvykį siejo su galimu mobingu ligoninėje. Vis dėlto vėliau informavo, kad įtarimai nepasitvirtino.

„Tikrai ne iš vieno patikimo šaltinio – medikų, dirbančių toje ligoninėje, – gavau informacijos, kad skyrius tikrai geras, ten nebuvo jokio mobingo“, – sakė organizacijos vadovė.

Sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta BNS informavo, jog ministerija „nėra gavusi signalų apie tai, kad konkrečiu atveju būtų kokių nors sudėtingų situacijų dėl darbo sąlygų“.

„Mes susisiekėme su gydymo įstaiga dar vakar, šiuo metu bendraujame su administracija, kuri mus informavo apie žingsnius, kuriuos atlieka: yra nurodoma, kur galima kreiptis psichologinės pagalbos, bendradarbiaujama su Krizių įveikimo centru“, – teigė ministro atstovė.

„Aiškinamės situaciją“, – pridūrė ji.

Per pastaruosius kelerius metus tai yra antrasis RVUL mediko savižudybės atvejis. Prieš beveik dvejus metus gyvenimą savo valia paliko kitas šios įstaigos medikas. Viešojoje erdvėje savižudybė sieta ir su vadovų elgesiu.

Ligoninė atmeta mobingo insinuacijas

„Praėjusį penktadienį gauta skaudi žinia apie mūsų kolegos mirtį labai sukrėtė ir nuliūdino visą kolektyvą – velionis gydytojas ligoninėje dirbo nuo 2005 m., todėl daug kas jį pažinojo kaip linksmą, draugišką, aktyviai bendraujantį žmogų. Būtent toks jis buvo prisimintas ir tądien ligoninės koplyčioje velionio atminimui pagerbti skirtose mišiose.

Šeimos nariai žinią apie gydytojo mirtį perdavė telefonu – įstaigai buvo pranešta tik apie patį netekties faktą, nedetalizuojant nei priežasties, nei aplinkybių. Apie tai oficialių duomenų neturime iki šiol – žinome tik iš nuogirdų bei žiniasklaidoje viešinamos informacijos. Pastaruoju metu gydytojas atostogavo, o paskutinį kartą ligoninėje dirbo rugpjūčio 2 d.

Artimiausi kolegos žinojo apie gydytojo ligą ir jį labai palaikė, draugiškai rūpinosi ir teikė pagalbą, skyriaus vadovybė lanksčiai žiūrėjo į jo pageidavimus dėl darbo laiko, atsižvelgdama į visus nedarbingumo epizodus, atostogų prašymus ir kitus darbo organizavimo aspektus, todėl griežtai atmetame bet kokias mobingo insinuacijas.

Netikėta žmogaus mirtis visada yra didžiulė tragedija, paliekanti daug skausmo ir neatsakytų klausimų. Tai itin jautri ir diskretiška tema, kurioje neišvengiamai paliečiami asmens privataus gyvenimo klausimai, o jų viešinti neturime nei juridinės, nei moralinės teisės“, – Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės komentarą išplatino ligoninės atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.