LSMU ligoninės reanimacijoje – trys koronavirusu sergantys vaikai

LSMU Kauno ligoninė pirmadienį pranešė, kad reanimacijoje dėl koronaviruso guli net trys vaikai.

LSMU Kauno ligoninė<br>M.Patašiaus nuotr.
LSMU Kauno ligoninė<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2021, 8:13 PM

„COVID-19 situacija šalyje, deja, negerėja ir LSMU Kauno ligoninėje, Šilainių padalinyje, deja, tenka vis labiau mažinti terapinių ligų gydymo apimtis. Šią savaitę numatyta paskirti dar papildomas 25 lovas COVID-19 pacientams, kuriuose buvo gydomi įvairūs vidaus ligų pacientai.

Pirmadienį turėjome 85 ligonius, iš jų 9 gulėjo Intensyvios terapijos ir reanimacijos padaliniuose Hipodromo g. ir Josvainių g. Pastarieji visi neskiepyti.

Didžioji dalis nevakcinuotų ligonių yra ir kituose skyriuose – turėjusių du skiepus pas mus vidutiniškai atvyksta iki 20 proc. visų COVID-19 pacientų.

Nuolat turime ir sergančių koronavirusu vaikų. Šiuo metu jų yra 5. Iš jų 3 – reanimacijoje. Taigi pildosi blogoji prognozė, kad delta atmaina tampa pavojinga įvairaus amžiaus žmonėms, taip pat ir mažiesiems.

Todėl raginame kritiškai vertinti propagandą ir melą apie vakcinas. Tos šalys, kur vakcinacija pasiekusi 80 proc. ir daugiau lygį, jau kalba ne apie pandemiją, bet epidemiją. O tai reiškia mažiau apkrautas ligonines ir galimybę atsisakyti ribojimų. Būkime sąmoningi, pilietiški ir sveiki!“, – rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.