Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras įspėja: padėtis rudenį gali blogėti

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC) įspėja, kad dėl iš dalies nepakankamų vakcinacijos rodiklių koronaviruso padėtis Europoje rudenį gali blogėti. Iki šiol visiškai paskiepyta tik 61,1 proc. visų ES, taip pat Norvegijos, Islandijos ir Lichtenšteino gyventojų, ketvirtadienį pareiškė Stokholme įsikūrusi institucija.

 Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras įspėja: padėtis rudenį gali blogėti.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras įspėja: padėtis rudenį gali blogėti.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2021, 9:21 PM

Šalyse, kuriose vakcinacijos rodikliai šiuo metu atitinka ES vidurkį ar yra mažesni, ir kurios per ateinančias dvi savaites planuoja švelninti koronaviruso priemones, iki lapkričio pabaigos gali smarkiai išaugti COVID-19 atvejų, hospitalizacijų ir mirčių skaičiai, įspėja ECDC.

„Prognozės rodo, kad aukštas vakcinacijos lygis kartu su efektyviu kontaktų mažinimu yra lemiamas veiksnys, mažinant sveikatos sistemų perkaitimo riziką šį rudenį“, – sakė ECDC direktorė Andrea Ammon. Šalys esą ir toliau turėtų didinti vakcinacijos rodiklius visose amžiaus grupėse, kurias galima skiepyti, ir taip apriboti delta atmainos plitimą rudenį. Priklausomai nuo padėties šalyse, ribojimai iki lapkričio pabaigos gali būti toliau reikalingi.

ECDC pabrėžė, kad tik Malta, Portugalija ir Islandija paskiepijo daugiau kaip 75 proc. visų savo gyventojų.

ECDC duomenimis, šiuo metu daugiau kaip 99 proc. koronaviruso atvejų priskiriami delta atmainai. Ekspertai prognozuoja, kad ateinančiais mėnesiais daugės infekcijų tarp vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.