A. Dulkys sako, kad įpareigoti rezidentus atidirbti Lietuvoje nenori: turi kitą viziją

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys akcentuoja, kad Seimo Sveikatos reikalų komiteto (SRK) pirmininko Antano Matulo siūlymas įpareigoti rezidentus atidirbti Lietuvoje nėra Vyriausybės programos dalis. Ministras mano, kad jaunus darbuotojus į sveikatos sistemą galima pritraukti kuriant stiprias gydymo įstaigas, kuriose būtų užkardytos mobingo ar patyčių problemos.

jauni medikai, rezidentai.<br>T.Bauro nuotr.
jauni medikai, rezidentai.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
jauni medikai, rezidentai.<br>T.Bauro nuotr.
jauni medikai, rezidentai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 27, 2021, 1:04 PM

„Tai nėra Vyriausybės programos dalis. Mes esame nukreipę savo žvilgsnį kitaip, kaip pritraukti jaunus darbuotojus į sveikatos apsaugos sistemą“, – žurnalistams trečiadienį teigė A. Dulkys.

Ministras mano, kad jaunus darbuotojus į sveikatos sistemą galima pritraukti kuriant stiprias gydymo įstaigas.

„Tai visų pirma turime sukurti darbo sąlygas, nes ne viskas yra atlyginimas. Turime sukurti stiprias gydymo įstaigas, jose turi dirbti stiprios komandos, jos neturi būti patyčių, mobingo ir kitų dalykų, apie ką ir šneka jaunoji gydytojų karta“, – sakė A. Dulkys.

„Tai, man atrodo, į šituos dalykus mes turėtume susikoncentruoti, o ne į kitus“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas pasiūlė Medicinos praktikos bei Mokslo ir studijų įstatymų pataisas, kuriomis siekiama įpareigoti rezidentus atidirbti Lietuvoje, jeigu jų studijos buvo finansuojamos valstybės biudžeto lėšomis. Šis siūlymas susilaukė kritikos ne tik iš opozicijos, bet ir iš koalicijos partnerių.

Vis tik konservatorius savo pozicijos nekeičia ir mano, kad jo kritikams „išsikrovus“, pastarieji galiausiai pagalvos ir apie siūlymo esmę. Politikas įsitikinęs, kad mokesčius mokantys Lietuvos piliečiai turi teisę paprašyti, kad už jų pinigus medicininį išsilavinimą įgiję medikai atidirbtų Lietuvoje.

A. Matulo iniciatyvą įvertinęs Seimo kanceliarijos Teisės departamentas mano, jog Seimas turėtų gauti Vyriausybės išvadą dėl siūlymo įpareigoti rezidentus atidirbti Lietuvoje, nes būtų iš esmės keičiama medicinos rezidentūros studijų finansavimo valstybės biudžeto lėšomis tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.