Po beveik mėnesio kovos COVID-19 pasiglemžė 36-erių vyrą, medikai nebegalėjo padėti

COVID-19 giltinė Panevėžio krašte šiemet dar taip baisiai nesiautėjo kaip dabar. Per tris dienas myriop ji pasiuntė beveik 20 žmonių. Mokyklose ir vaikų darželiuose įsiplieskusius židinius bandoma gesinti intensyviau testuojant ir mokinius paliekant namuose.

Koronavirusas Lietuvoje.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laimis Kavoliūnas, „Panevėžio kraštas", www.panskliautas.lt

2021-10-30 11:19

Medikai padėti nebegalėjo

Koronavirusas nuo antradienio iki ketvirtadienio pasiglemžė net 17 Panevėžio krašto žmonių: mirė 9 panevėžiečiai, 3 rajono gyventojai, 3 pasvalietės, 1 biržietė ir 1 kupiškietė.

Jauniausia viruso auka – nuo koronaviruso neskiepytas 36 metų panevėžietis. Epidemiologai neturi duomenų, kad jaunas vyras būtų sirgęs lėtinėmis ligomis.

Panevėžio visuomenės sveikatos centro atstovė Dovilė Brajinskienė sakė, kad jaunas vyras susirgo rugsėjo pabaigoje, jį kamavo dusulys, aukšta temperatūra, raumenų ir sąnarių skausmai. Sveikatai smarkiai pablogėjus spalio 22-ąją vyras buvo paguldytas į ligoninę, o antradienį mirė.

Kitų šios ligos myriop pasiųstų krašto gyventojų amžius svyruoja nuo 55 iki 92 metų, iš jų 9 bijojo skiepytis, o 7 buvo vakcinuoti.

Kosinčius palieka namuose

Statistikos departamento duomenimis, per pastarąsias 3 dienas apskrityje išaiškinti 704 nauji viruso atvejai, iš jų Panevėžio mieste 282, rajone – 73, Rokiškyje – 129, Biržuose – 94, Pasvalyje – 89, Kupiškyje – 37.

Virusas čiupo Panevėžio „Ąžuolo“ progimnazijos 6 mokinius ir tik 1 viena doze paskiepytą pedagogę. Įstaigos vadovas Remigijus Glinskis sakė, kad progimnazijoje testuojasi apie 60 proc. mokinių. Direktorius gyrė tėvus, neleidžiančius į mokyklą kosinčių ar čiaudinčių savo vaikų.

COVID-19 susirgo Panevėžio 5-osios gimnazijos 2 vienos klasės antrokai. Gimnazijos direktoriaus pavaduotojas Antanas Kumža sakė, kad virusas vaikams buvo nustatytas mokykloje atliekant testavimą, paskui ligą patvirtino ir PGR testai.

„Iš pradžių pesimistiškai žiūrėjau į testavimą mokykloje, bet dabar matau, kad tai pasiteisino. Testuodami radome du sergančius mokinius, juos izoliavome, tad nebėra kam nešioti užkrato“, – pasidžiaugė A.Kumža.

Dauguma sutinka testuotis

Virusas neaplenkė ir Panevėžio „Vilties“ progimnazijos: susirgo 5 vienos klasės mokiniai. Visa ši klasė išsiųsta į nuotolinį mokymą.

Įstaigos vadovė Danutė Valiukienė informavo, kad nuo mokslo metų pradžios iki trečiadienio COVID-19 sirgo 17 mokinių ir 1 personalo darbuotojas. Mokykloje iš viso mokosi 758 mokiniai, iš jų 614 testuojasi, 77 atsisako testuotis, 52 pasiskiepiję, 38 turintys antikūnų arba persirgę.

Infekcija įsisuko į Panevėžio „Šaltinio“ progimnaziją: susirgo 7 skirtingų klasių mokiniai. Mokyklai vadovaujanti Zina Stripeikienė sakė, kad 2 vaikams koronavirusas nustatytas greitaisiais testais, kiti galėjo užsikrėsti nuo sergančių artimųjų.

Rokiškio Senamiesčio progimnazijoje apsilankęs virusas susargdino mokytoją ir 2 tos pačios klasės mokinius. Ši klasė išsiųsta į nuotolinį mokymą.

Įstaigos vadovė Saulė Kazinavičienė sakė, jog visi mokyklos darbuotojai yra pasiskiepiję nuo šio užkrato, apie 60 proc. tėvų sutiko, kad jų vaikai būtų testuojami. Tai ir daroma.

Virusą užnešė auklėtojos

Virusas sugrįžo į Biržų vaikų darželį „Genys“: koronavirusu susirgo mokytoja ir mokytojo padėjėja. Dar viena pedagogė laukia savojo testo atsakymo. Darželio direktorė Laimutė Špokienė sakė, kad sergančios moterys yra pasiskiepijusios ir gydosi namie.

Infekcija užsuko ir į Rokiškio rajono Kamajų Antano Strazdo gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrių: susirgo 5 auklėtojos ir jų padėjėjos, iš jų 1 nevakcinuota. Gimnazijos direktorė Loreta Grochauskienė spėja, kad virusą į vaikų darželį užnešė viena iš darbuotojų.

Du koronaviruso atvejai nustatyti Panevėžio privačiame darželyje „Vaikystės sodas“. Įstaigos atstovė šį faktą patvirtino, tačiau nesutiko pasakyti, ar serga vaikai, ar darbuotojai.

Griebė ir miškininkus

Į Valstybinių miškų urėdijos Rokiškio regioninį padalinį įsisukęs virusas susargdino 5 darbuotojus. Padalinio vadovas Kęstutis Skvarnavičius nepasakė, ar pavaldiniai pasiskiepiję nuo koronaviruso, tik nurodė, kad vienas kelintą dieną karščiuoja, kiti serga nesunkiai.

Statistikos departamentas nurodo, kad 2 koronaviruso atvejai nustatyti Rokiškio ligoninėje. Įstaigos direktoriaus pavaduotoja Marija Čeponytė vakar sakė, kad visi ligoninės medikai ir darbuotojai yra sveiki, o dviejuose kovidiniuose skyriuose gydomi 37 pacientai, iš jų apie 80 proc. nevakcinuoti.

Neseniai rašėme apie 2 koronavirusu sergančias Biržų rajono Pabiržės miestelyje įsikūrusios įmonės „Laigis“ darbuotojas. Įmonės savininkė Laima Abuojienė tada nurodė, kad moterys galėjo užsikrėsti miestelio mokykloje, kuriai jos įmonė tiekia maistą ir kur yra infekcijos židinys. Tačiau Vidas Maldutis užtikrino, kad jo vadovaujamoje Pabiržės mokykloje viruso židinio tuo metu jau nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.