Koronavirusas Vilkaviškio rajone pasiglemžė šeimą

COVID-19 situacija Vilkaviškio rajone šią savaitę gerėjo, sumažėjo protrūkių, o esami plėtėsi nežymiai.

Žvakė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žvakė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Kviesulaitienė, santaka.info

Nov 20, 2021, 4:46 PM, atnaujinta Nov 20, 2021, 5:30 PM

Per keturias šios savaitės dienas užregistruoti 84 nauji koronaviruso atvejai, 2 iš naujai susirgusiųjų atsidūrė ligoninėje. Jauniausiajam šią savaitę užsikrėtusiam COVID-19 – 1 metukai, vyriausiajam – 89-eri. Liūdna, kad vėl pasipildė mirusiųjų nuo koronaviruso statistika – skaičius pasiekė 73.

Šią savaitę artimieji palaidojo dar net pensijos nesulaukusį Vilkaviškio rajono gyventoją. 64-erių vyras susirgo lapkričio 2 d. ir iš pradžių jautėsi visai neblogai, bendravo su visuomenės sveikatos specialistais. Tačiau būklei pablogėjus žmogus išvežtas į Marijampolės ligoninę, kur lapkričio 14 d. jo gyvybė užgeso. Vyras buvo nesiskiepijęs.

Praėjusi savaitė buvo tragiška 68-erių moters vaikams, kuriems per pusę mėnesio teko palaidoti nuo COVID-19 mirusią mamą ir 70-ies tėtį. Abu sutuoktiniai buvo nesiskiepiję.

Šiuo metu Vilkaviškio rajone vis dar registruoti 8 protrūkiai, tačiau dauguma jų nebesiplečia, tad artimiausiu metu bus išbraukti iš „juodųjų“ sąrašų.

Tačiau padaugėjo sergančiųjų Kybartų užsieniečių registracijos centre. Su šiuo protrūkiu siejama jau 19 atvejų.

Naujas židinys kilo UAB „Eurokusta“. Su šiuo protrūkiu siejami 3 atvejai.

Vyriausybė nusprendė, kad izoliacija privaloma ir pasiskiepijusiems žmonėms, kurie turėjo kontaktą su sergančiuoju COVID-19. Izoliuotis reikės tol, kol bus gautas neigiamas PGR tyrimo atsakymas.

Izoliuotis privalės tik tie asmenys, kurie yra pasiskiepiję daugiau nei prieš 120 dienų ir jei asmuo neskiepytas sustiprinančiąja doze. Kontaktą su sergančiuoju turėjusiems asmenims PGR tyrimą reikės atlikti ne anksčiau kaip 3 dieną po turėto kontakto.

Žmonėms, pasiskiepijusiems sustiprinančiąja doze ir pasiskiepijusiems pagal pilną skiepijimo schemą anksčiau nei prieš 120 dienų ir persirgusiems COVID-19 izoliuotis nereikės, tačiau jiems rekomenduojama ne anksčiau kaip 3 dieną po turėto kontakto atlikti PGR tyrimą.

Taip pat Vyriausybė nusprendė, kad nuo gruodžio 28 dienos galimybių pasas bus reikalingas ir vaikams nuo 12 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.