Skiepų bijojęs vyras iš Panevėžio rajono pralaimėjo kovą su koronavirusu

Koronavirusas tebešoka savo juodąjį kadrilį – myriop pasiuntė dar keturis Panevėžio krašto gyventojus. O štai vaikų darželio vadovė įsitikinusi, kad kovoti su infekcija labai padeda supratingi tėvai, leidžiantys testuoti savo atžalas.

Koronavirusas Lietuvoje.<br>M.Morkevičiaus asociatyvi nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>M.Morkevičiaus asociatyvi nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Laimis Kavoliūnas, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

2021-12-04 16:50

Dvi aukos nevakcinuotos

Baisusis koronavirusas Panevėžio krašte nuo penktadienio iki pirmadienio pražudė dar 4 aukas: mirė 3 panevėžiečiai ir rokiškėnas.

Jauniausia viruso auka – neskiepytas per 50 metų panevėžietis. Epidemiologai neturi duomenų, kad vienas gyvenęs vyras būtų sirgęs kita sunkia liga.

Praėjusį savaitgalį Panevėžio ligoninėje užgeso dvi per 80 metų panevėžietės, iš jų viena nebuvo skiepyta nuo šios infekcijos, bei vakcinuotas per 60 metų rokiškėnas. Vyras galėjo užsikrėsti savo šeimoje, kur yra sergančių koronavirusu.

Statistikos departamento duomenimis, per pastarąsias 4 dienas apskrityje patvirtinta 517 naujų koronaviruso atvejų, iš jų Panevėžio mieste 290, rajone – 61, Rokiškyje – 77, Biržuose – 55, Pasvalyje – 21, Kupiškyje – 13.

Netikėta „dovanėlė“

Virusas įsisuko į Panevėžio vaikų darželį „Kastytis“, čia susirgo 4 vienos grupės vaikai ir 3 pedagogės. Jos pasiskiepijusios nuo koronaviruso ir gydosi namuose.

Darželio vadovė Stasė Šešeikienė pasidžiaugė supratingais tėvais, sutinkančiais, kad jų vaikai būtų testuojami. Būtent per testus ir buvo išaiškinti susirgimai.

Į Ramygalos gimnaziją įsisukęs virusas čiupo 3 vienos klasės mokinius ir vakcinuotą mokytoją.

Gimnazijos direktorius Algis Adašiūnas teigė, kad žinia apie susirgusią pedagogę buvo netikėta. Prieš eidama pas gydytojus, bet visai ne dėl COVID-19, moteris pasidarė testą, o tuomet ir paaiškėjo, kad ją griebė dar ir ši klastinga liga.

Sutriko uoslė, karščiavo

COVID-19 susirgo Panevėžio statybų bendrovės „Kriautė“ 9 gamybos darbininkai. Savo pavardės nenurodžiusi įmonės atstovė sakė, kad tik 2 iš viruso prigriebtų darbuotojų nenori skiepytis ir kad visi serga nesunkiai.

Klastingasis virusas čiupo 5 Kupiškio statybos bendrovės „Dailista“ darbininkus. Įmonės vadovas Jonas Marcišauskas sakė, kad visi statybininkai pasiskiepiję ir sirgo nesunkiai: vieni skundėsi sutrikusia uosle, kiti truputį karščiavo.

Direktorius nurodė, kad 3 vyrai jau pasveiko ir išvyko į statybos objektą Klaipėdoje. Šiuo metu izoliuojasi objekte Vilniaus rajone dirbę 2 kupiškėnai, bet ir jie šią savaitę turėtų grįžti į darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.