PSO įspėja, kad omikron ir toliau kelia „labai didelę“ riziką

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) perspėja, kad koronaviruso omikron atmaina ir toliau kelia „labai didelę“ riziką. „Bendra nerimą keliančios naujos omikron atmainos rizika išlieka labai aukšta, – trečiadienį pareiškė PSO. – Patikimi duomenys rodo, kad omikron atmaina, lyginant su delta atmaina, plinta greičiau, užsikrėtimų ja skaičius padvigubėja per 2-3 dienas“.

 PSO įspėja, kad kad omikron ir toliau kelia „labai didelę“ riziką.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
 PSO įspėja, kad kad omikron ir toliau kelia „labai didelę“ riziką.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2021, 8:01 AM, atnaujinta Dec 29, 2021, 1:10 PM

Virtinėje šalių, pavyzdžiui, JAV, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje ir Italijoje stebimas „greitas sergamumo augimas“, – teigia PSO. „Tikėtina“, kad šis didėjimas susijęs su tuo, kad laikui bėgant mažėja vakcinos suteikiama apsauga, o viruso plitimas auga.

PSO neseniai įspėjo, kad omikron atmaina gali „smarkiai išauginti hospitalizacijų skaičių Europoje“, nes infekcijų skaičius tikriausiai smarkiai augs. Pasak PSO atstovės Catherine‘os Smallwood, pavojus pirmiausiai kyla nesiskiepijusiems asmenims.

Anot PSO trečiadienio pareiškimo, reikalinga daugiau duomenų apie naujos atmainos sukeliamos COVID ligos eigą ir užkrečiamumo riziką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.