Į Lietuvą atvykstantiems ukrainiečiams ruošiamasi teikti psichologinę pagalbą

Lietuvoje jau registravosi 643 nuo karo bėgantys Ukrainos piliečiai, trečiadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM). Pagalbą jiems teikti ruošiasi įvairios institucijos, įskaitant visuomenės sveikatos biurus.

Lietuvoje jau registravosi per 600 nuo karo bėgančių ukrainiečių.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Lietuvoje jau registravosi per 600 nuo karo bėgančių ukrainiečių.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 3:38 PM

Planus rengia ir „Vilnius sveikiau“ komanda. „Aktyviai diskutuojame, kokias paslaugas ekstremalios situacijos kontekste galėtume pasiūlyti mūsų gyventojams ir kuo galėtume pagelbėti už Europos vertybes kovojančiai tautai, bėgančiai iš karo zona virtusios Ukrainos“, – socialiniame tinkle „facebook“ teigia Vilniaus visuomenės sveikatos biuro vadovė Guoda Ropaitė-Beigė.

Pasak jos, planuojamos psichologinės pagalbos priemonės. „Organizuosime psichologinės pagalbos paslaugas nuo karo veiksmų pasitraukusiems Ukrainos piliečiams, kurie bus apgyvendinti Vilniuje. Teiksime nemokamą individualią psichologinę pagalbą asmenims, jaučiantiems nerimą ir baimę dėl Europoje vykstančių karinių veiksmų. Registracijos konsultacijoms pildosi greitai, tačiau kitą savaitę startuosime su naujomis paslaugomis.

Sisteminame informaciją apie profesionalios psichologinės pagalbos galimybes Vilniaus mieste, kad visa licencijuotų psichologų pagalbos informacija būtų vienoje vietoje ir prieinama visuomenei“, – nurodė G. Ropaitė-Beigė.

Tuo metu visuomenei ruošiama organizuoti pirmosios pagalbos mokymus. Biuras taip pat planuoja daugiau kalbėti apie tai, kaip įveikti nerimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.