Medikų bendruomenė skyrė finansinę pagalbą Ukrainai

„Pastarosios savaitės išmetė mus iš komforto zonos, sukėlė daug pykčio ir beviltiškumo jausmą. Tačiau, tuo pačiu, davė stimulą veikti, imtis iniciatyvos bei palaikyti vieniems kitus“ – kalbėdama apie įvykius Ukrainoje, sako Santaros gydytojų sąjungos (SGS) pirmininkė Gabija Tomkutė.

Parama Ukrainai<br>V.Ščiavinsko asociatyvinė nuotr.
Parama Ukrainai<br>V.Ščiavinsko asociatyvinė nuotr.
SGS valdybos narys Jaroslav Vyšumirski<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
SGS valdybos narys Jaroslav Vyšumirski<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Santaros gydytojų sąjungos inf.

Mar 8, 2022, 10:17 AM

SGS valdyba vienbalsiai priėmė sprendimą savo lėšomis – 10 tūkst. eurų – paremti Blue/Yellow organizaciją, teikiančią visapusišką pagalbą Ukrainai. Medikai įsitikinę, kad kare atsidūrusiems ukrainiečiams, pagalba reikalinga visais įmanomais frontais.

„Norime prisidėti tiek teikdami humanitarinę, tiek medicininę pagalbą į Lietuvą iš karo zonos atvykstantiems žmonėms. Nemažai kolegų užsirašė savanoriškai vykti padėti Ukrainos medikams į karštuosius taškus. Mano nuomone, šiuo metu visos iniciatyvos telkiant pagalbą yra sveikintinos, taip pat ir finansinė parama“, – įsitikinęs SGS valdybos narys Jaroslav Vyšumirski.

Gydytojo teigimu, šiuo metu turbūt kiekvienas bandome įsivaizduoti kas yra karas, nors taip arti jo neturėjome, kad galėtume labai aiškiai žinoti, ką daryti tokioje ekstremalioje situacijoje.

„Turiu draugų, kolegų, kurie gyvena Ukrainoje, regionuose, kurie dar nėra stipriai paveikti karinių veiksmų. Jie stengiasi išlikti ramūs, nėra desperacijos ar panikos jausmo. Norėdami jiems padėti, taip pat turime išlikti ramūs, nepanikuoti ir susitelkti teikiant pagalbą. Suprantu, kad šiuo metu visiems neramu, tačiau išlikdami ramūs galime padaryti kur kas daugiau, nei panikuodami.

Informacijos srautas didžiulis, sunku suprasti, kodėl visa tai vyksta ir kas bus ateityje. Natūralu, kad nerimas auga. Todėl labai svarbu atrasti būdą nusiraminti ir grįžti prie kasdieninių darbų. Per pastarąsias savaites praleidžiu daugiau laiko žaisdamas su vaikais, kurie man padeda užsimiršti ir iš naujo įvertinti kas svarbiausia šiai dienai“, – sako J. Vyšumirski.

Tiesa, profsąjungos skirta finansinė parama, pasak gydytojo yra tik pradžia. Valdybos sprendimu ketinama ir toliau remti organizacijas, teikiančias pagalbą Ukrainai. „Svarstome įvairias iniciatyvas, kaip prisidėti. Gerų idėjų netrūksta, diskutuojame apie mokymų poreikį: pirmos pagalbos teikimo visuomenei, darbo organizavimo ekstremaliomis sąlygomis, kaip elgtis su dideliu sužeistųjų kiekiu, ir panašiai. Dabar svarbu išlaikyti šaltą protą ir prisidėti prie pagalbos telkimo Ukrainai“, – sako J.Vyšumirski.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.