Rusija pranešė nustačiusi pirmą užsikrėtimo beždžionių raupais atvejį

Rusija antradienį pranešė, kad nustatė pirmąjį beždžionių raupų atvejį šalyje: užsikrėtė vyras, kuris grįžo iš kelionės po kelias Europos šalis.

Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 12, 2022, 11:21 AM

„Liga nustatyta jaunam vyrui, kuris grįžo iš kelionės po Europos šalis ir kreipėsi į gydymo įstaigą dėl ligai būdingo bėrimo“, – teigiama sveikatos priežiūros tarnybos „Rospotrebnadzor“ pranešime.

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, iki šiol daugiausia beždžionių raupais užsikrečia jauno amžiaus vyrai, turintys lytinių santykių su vyrais, daugiausia miestuose.

Sergantiesiems beždžionių raupais pasireiškia tokie simptomai kaip karščiavimas, raumenų skausmas, limfmazgių patinimas, šaltkrėtis, išsekimas ir į vėjaraupius panašus bėrimas ant rankų ir veido.

PSO birželio 23 dieną sušaukė ekspertų komiteto posėdį, kad šis patartų, ar skelbti tarptautinio masto ekstremalią visuomenės sveikatai padėtį – aukščiausio laipsnio pavojaus signalą, kokį tik gali duoti ši Jungtinių Tautų agentūra.

Dauguma ekspertų nusprendė, kad padėtis dar nėra tokia rimta, nors ir išreiškė didelį susirūpinimą dėl dabartinio protrūkio masto ir paragino imtis intensyvių atsakomųjų veiksmų ligos plitimui pažaboti.

PSO antrąjį ekstremaliųjų situacijų komiteto posėdį dėl beždžionių raupų sušauks kitą savaitę ar anksčiau, jei to prireiktų, trečiadienį paskelbė organizacijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.