Kėdainių ligoninėje siautėjęs pacientas užpuolė medikę: ligoninės vadovė prabilo apie šokiruojančią situaciją Policija pradėjo tyrimą

Lietuvos medikai vis garsiau kalba apie pacientų agresiją. Šį kartą Kėdainių ligoninė pasidalijo kraupiu vaizdo įrašu.

Smurtas Kėdainių ligoninėje.<br>lrytas.lt montažas
Smurtas Kėdainių ligoninėje.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2023, 10:52 AM, atnaujinta Jan 4, 2023, 4:45 PM

Jame matyti sausio 1 d. paryčiais į ligoninės koridorių išpuolantis vyras. Akivaizdžiai neblaivus, agresyvus vyras bloškia medikę ant žemės, rėkia. Aistras malšinti bando ir likęs medicinos personalas. 

„Naujieji metai Kėdainių ligoninėje prasidėjo priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus gydytojos „skraidymu“ tiesiogine to žodžio prasme“, – rašoma gydymo įstaigos feisbuko paskyroje.

„Šitu atveju atvažiavo policija, bet medikas liko dirbti savo darbo vietoje. Žinoma, jis patyrė stresą, jaučia nerimą. Suprantama, kad po tokio atvejo jis nėra laimingas, patenkintas savo darbo vieta, kurioje jaučiasi nesaugus“, – lrytas.lt sakė Kėdainių ligoninės direktorė Edita Vaškevičienė.

Ji pabrėžė, kad iki pasirodant policijai medikai lieka vieni prieš dažnai neblaivius, smurtiškai nusiteikusius pacientus.

„Agresijos metu, net ir iškvietus policiją, ji neatvažiuoja akimirksniu, praeina šiek tiek laiko. Todėl tokie veiksmai, kurie matosi vaizdo įraše vyksta tol, kol atvyksta policija“, – paaiškino E.Vaškevičienė.

„Tuo metu medikas lieka vienas prieš agresyvų pacientą, kuris gali kelti pavojų kitiems asmenims, kartais ir pats sau. Tokie dalykai vyksta“, – pridūrė Kėdainių ligoninės vadovė.

Pasak jos, su protu sunkiai paaiškinamu pacientų elgesiu dorotis tenka nuolat. Pasidalijant vaizdo įrašu siekta, kad gyventojai geriau suprastų medikų sunkumus.

„Tokų atvejų buvo visada. Dabar mes pradėjome apie juos kalbėti garsiau. Ne tik pacientai gali kalbėti apie medicininio personalo aptarnavimą, bet ir medikai gali pateikti savo perspektyvą, su kokiomis problemomis, situacijomis susiduria jie“, – sakė E.Vaškevičienė.

Pradėtas tyrimas

Kėdainių policija dėl incidento pradėjo tyrimą.

„Šiandien Kėdainių policijos komisariate buvo gautas pareiškimas iš gydymo įstaigos dėl sausio 1 dienos paryčiais Kėdainių gydymo įstaigoje viešąją tvarką trikdžiusio neblaivaus 32 metų vyro, kuris viešoje vietoje vartojo necenzūrinius žodžius, piktinosi medikų darbu. Konflikto metu vyras taip pat pastūmė 25 metų moterį“, – BNS trečiadienį sakė Kauno apskrities policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Pasak jos, nukentėjusi moteris bus apklausta.

R. Zarauskienės teigimu, konfliktas kilo, kai vyrui jau buvo suteikta medicininė pagalba. Ji buvo teikta, nes minėtas 32 metų asmuo ir dar du vyrai įsivėlė į konfliktą, po jo 32 metų minėtas vyras buvo pristatytas į medicinos įstaigą, jam nustatyti nedideli sumušimai ir neblaivumas – 1,73 promilės alkoholio.

„Jam buvo suteikta medicininė pagalba ir vyras norėjo pasišalinti“, – BNS sakė R. Zarauskienė.

Už viešosios tvarkos pažeidimą, kai asmuo viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstruoja nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai trikdant visuomenės rimtį Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, laisvės apribojimo, arešto arba laisvės atėmimo iki dvejų metų bausmę.

Išpuolių vis daugiau

Lrytas.lt primena, kad pastaruoju metu viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau istorijų apie pacientų smurtą prieš medikus.

„Užmušti jus reikia. Suvartyti su šūdais“, – tokius žodžius tvirtino metų pabaigoje iš pacientės artimojo išgirdęs Kauno rajono greitosios pagalbos stoties medikas. Jis teigė sulaukęs ir smūgio.

Prieš kelias savaites tuo pačiuose Kėdainiuose buvo užpultas ir sumuštas VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro GMP skyriaus paramedikas, iškvietimo metu atskubėjęs padėti ligoniui.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.