I. Šimonytė pripažino, kad nesiseka pakeisti pacientų įpročių: veržiasi į dideles ligonines

Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, siekis sugrąžinti regionuose gyvenančius pacientus į vietines gydymo įstaigas „nelengvai skinasi kelią“. Tačiau ministrė pirmininkė džiaugiasi, kad buvo sėkmingai sutarta dėl Greitosios medicinos pagalbos (GMP) centralizacijos ir Klaipėdos ligoninės sujungimo.

Poliklinikoje<br>Gedimino Bartu
Poliklinikoje<br>Gedimino Bartu
Poliklinikoje<br>M.Patašiaus nuotr.
Poliklinikoje<br>M.Patašiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 11:07 AM

„Kaip sako, kur tiesti šaligatvį? Ten, kur žmonės vaikšto, ne ten, kur šaligatvis atrodo gražu ir gerai. Tai tuos takelius, kur žmonės vis tiek vaikšto, jų negalima ignoruoti. Bet kartais interesai, kurie yra vietoje, kartais susiję galbūt su kažkokiomis darbo vietomis, kartais galbūt su kažkokiomis vadovų partinėmis afiliacijomis“, – LRT Radijui sakė I. Šimonytė, pridurdama, kad aukštos kvalifikacijos paslaugos, vis dėlto, yra koncentruojamos centruose, į kuriuos braunasi patys žmonės.

Todėl, anot jos, sunku visas sveikatos priežiūros paslaugas priartinti prie pacientų, gyvenančių Lietuvos regionuose.

Nepaisant to, premjerė džiaugiasi Seime priimtais sprendimais – greitosios medicinos pagalbos centralizacija ir Klaipėdos ligoninės pertvarka.

„Tikrai buvo daugiau nei 100 Seimo narių, kurie parėmė tą reformą. Ir ją inicijavo netgi skirtingų partijų spektrų, ne tai, kad jėgų, bet spektrų žmonės. Ir ta reforma prasideda realiai nuo liepos 1 dienos, ir aš manau, kad ji tikrai judės į priekį“, – apie GMP centralizacijos pertvarką kalbėjo I. Šimonytė.

„Ta pati Klaipėdos ligoninė. Daugybę metų buvo neišsprendžiamas klausimas, bet, vis dėlto, pavyko Seime sutarti, ir ta reforma juda į priekį“, – pridūrė ministrė pirmininkė.

ELTA primena, kad 2022-ųjų gruodžio pabaigoje buvo pritarta greitosios medicinos pagalbos (GMP) centralizavimui. Nauja viešoji įstaiga oficialiai organizuos GMP paslaugų teikimą visoje šalyje nuo 2023 m. liepos 1 dienos, jos centrinė būstinė bus Kaune.

Sausio 1 dieną veiklą pradėjo naujoji Klaipėdos universiteto ligoninė, įsteigta sujungiant tris gydymo įstaigas – Klaipėdos jūrininkų ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę ir Palangos reabilitacijos ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.