Į sukčių akiratį pateko ir A. Dulkys: pristato kaip kardiologą, reklamuoja vaistus

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) praneša, kad ministro Arūno Dulkio veidas naudojamas skleisti melagienoms apie neaiškios kilmės vaistus kraujagyslėms gydyti. VVKT apie tai paskelbė „Facebook“ paskyroje.

Sukčiai naudojasi A.Dulkio vardu.<br>lrytas.lt koliažas
Sukčiai naudojasi A.Dulkio vardu.<br>lrytas.lt koliažas
Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 2:46 PM

„Sukčiai ir toliau nejaučia jokių ribų. Šįkart savo melagystėms skleisti jie vėl pasirinko sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio veidą. Ministras pristatomas kaip kardiologas“, – rašoma įraše.

Portalas lrytas.lt praėjusią savaitę rašė, kad neaiškių vaistų reklamai panaduoti A.Dulkio pirmtako Aurelijaus Verygos bei žinomo Kauno klinikų vaikų gydytojo prof. Rimanto Kėvalo vardai ir atvaizdai.

Interneto svetainėje „Medizin Zeitschrift“ publikuotame straipsnyje reklamuojamas neaiškios kilmės produktas „Welltone“, pristatomas kaip stebuklingas vaistas kraujagyslėms gydyti.

„Tai – tiesos neatitinkanti informacija“, – įspėja VVKT.

Tarnyba atkreipia dėmesį, kad prekyba vaistais ar kosmetikos gaminiais, taip pat šių produktų reklama nėra SAM veiklos sritis, tad tai turėtų būti vienas pirmųjų indikatorių žmonėms atskiriant – tiesa ar melas skelbiamoje informacijoje.

„Verta pažymėti ir tai, kad straipsnyje gausu rašybos, skyrybos, logikos klaidų“, – pastebima VVKT įraše.

„Būkite budrūs ir nepirkite neaiškios kilmės preparatų. Nerizikuokite savo ir savo artimųjų sveikata“, – „Facebook“ tinkle rašo tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.