Dėl legioneliozės protrūkio Kauno regione pradėtas ikiteisminis tyrimas

Reaguojant į Kauno regione fiksuojamą legioneliozės protrūkį, priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą, antradienį pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Ligoninės Priėmimo skyrius.<br>Asociatyvinė Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Ligoninės Priėmimo skyrius.<br>Asociatyvinė Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 5:22 PM, atnaujinta May 9, 2023, 5:55 PM

Tyrimo metu bus siekiama nustatyti visas reikšmingas šios pavojingos gyvybei ligos protrūkio aplinkybes ir įvertinti, ar tyrimo metu nustatytos pasekmės nėra kilusios dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos.

Prokuratūros pranešime nurodoma, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal LR Baudžiamojo kodekso 229 str. dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Už šią nusikalstamą veiką įstatymas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dviejų metų.

Lrytas.lt primena, kad pirmadienį Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriuje taip pat buvo pradėtas patikrinimas siekiant nustatyti galimus viešojo intereso pažeidimus, susijusius su šiuo legioneliozės protrūkiu.

Kaip skelbė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, praėjusią savaitę mirė 4 legionelioze užsikrėtę Kauno apskrities gyventojai.

„Mūsų gydymo įstaigoje nuo legioneliozės yra mirę du žmonės. Kitų dviejų pacientų, turėjusių legioneliozės diagnozę, mirties priežastis buvo gretutinės ligos“, – antradienį buvo rašoma LSMU Kauno ligoninės medikų išplatintame komentare.

„Iš turimos informacijos kyla abejonių ar Kauno rajone bei Kauno mieste vandenį tiekiančios įmonės, o taip pat institucijos, atsakingos už vandens tiekimo kontrolę, ėmėsi būtinų veiksmų, kad būtų užkirstas kelias legioneliozės protrūkiui“, – nurodo Kauno apygardos prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.