Mirė Nacionalinio vėžio instituto gydytojas Povilas Miliauskas

Nacionalinis vėžio institutas penktadienį pranešė atsisveikinantis su mielu kolega, gerbiamu daktaru ir ilgai atmintyje išliksiančiu bendradarbiu Povilu Miliausku (1953–2023).

Mirė Povilas Miliauskas<br>lrytas.lt ir NVI nuotr. montažas
Mirė Povilas Miliauskas<br>lrytas.lt ir NVI nuotr. montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2023, 5:10 PM

Habilituotas biomedicinos mokslų daktaras, gydytojas anesteziologas-reanimatologas, Nacionaliniame vėžio institute Anesteziologijos, reanimatologijos ir operacinės skyriuje dirbo beveik keturis dešimtmečius, yra vadovavęs Operacinės ir reanimacijos skyriui, dirbęs mokslinį darbą.

„Ir visi šie keturi dešimtmečiai buvo atiduoti onkologiniams pacientams – tarnaujant Hipokrato priesaikai, visas jėgas skiriant žmogaus sveikatos bei gyvybės išsaugojimui. Gydytojo anesteziologo-reanimatologo profesija – tai ne tik profesionaliai atlikta pareiga, atsakingas bendras darbas operacinėje, bet ir santykis su pacientu, jo artimaisiais. Dr. Povilo Miliausko kaip gydytojo anesteziologo-reanimatologo meistriškumas, tvirtas ir santūrus vyriškas charakteris lėmė tai, kad pacientai ir jų artimieji juo pasitikėjo ir gerbė, o tarp kolegų buvo autoritetas ir patikimas komandos narys.

Liūdną ir skaudžią atsisveikinimo valandą per anksti išėjusiam kolegai, mielam daktarui Povilui Miliauskui tariame – SUDIEV...

Nuoširdžiai užjaučiame daktaro Povilo Miliausko šeimą, visus artimuosius“, – rašoma gydymo įstaigos pranešime.

Atsisveikinti su dr. Povilu Miliausku bus galima sekmadienį, birželio 4 d. nuo 9.00 val. Laidojimo namuose prie Petro ir Povilo bažnyčios, M. K. Paco g. 4, salė Nr. 1. Urna išnešama 14 val. Laidotuvės įvyks Kairėnų kapinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.