A. Armonaitė: šiam Seimui gali nebepavykti pasirašyti Nacionalinio sveikatos susitarimo

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, kad šią kadenciją gali nepavykti pasirašyti Nacionalinio sveikatos susitarimo. Anot jos, sveikatos klausimai yra svarbūs ir partijos neturėtų jų pamiršti, galvodamos tik apie vadinamąjį čekių skandalą. Tačiau, pažymi A. Armonaitė, artėjantis rinkiminis laikotarpis gali pakišti koją susitarimui.

Aušrinė Armonaitė<br>O. Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>O. Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irtautė Gutauskaitė

2023-06-13 12:00

„Aišku, gal tarp tų visų krizių ir pasimetė sveikatos klausimai, bet, kita vertus, niekada nevėlu sugrįžti, geriau vėliau, negu niekada šnekėtis dėl to. Aišku, sutarimas turi būti, jeigu jo nėra, tai nebus ir susitarimo“, – Seime antradienį žurnalistams teigė „laisvietė“.

„Likime optimistai, bet nuojauta kužda, kad gali nepavykti šią kadenciją susitarti“, – pridūrė A. Armonaitė.

Politikė pabrėžė, kad siekti Nacionalinio sveikatos susitarimo visgi reikėtų. Tam, anot jos, gali trukdyti artėjantys rinkimai, tačiau paslaugų prieinamumas ir dėmesys gyventojų psichinei sveikatai turi rūpėti partijoms, šiuo metu galvojančioms tik apie vadinamąjį čekių skandalą.

„Aš manau, kad siekti reikėtų. Viena vertus, politinė aplinka – artėja rinkimai, todėl gali būti per sudėtinga susitarti dėl realių darbų, gali vieni norėti pasirodyti geresni už kitus. Tai tokiomis aplinkybėmis visada yra sunkiau“, – kalbėjo A. Armonaitė.

„Bet, kita vertus, paslaugų prieinamumas, kokybė ir dėmesys ne tik fizinei gyventojų sveikatai, bet ir psichinei sveikatai yra svarbūs dalykai, kuriems labai reikia dėmesio. Mes matome, kad savižudybių skaičius yra išaugęs, tikriausiai ir dėl krizių ir kitų įvairių dalykų, tai partijos turi galvoti ir apie tai, ne tik apie čekius“, – reziumavo „laisvietė“.

ELTA primena, kad Jaunųjų gydytojų asociacija (JGA) šiais metais ėmėsi iniciatyvos parengti Nacionalinio sveikatos susitarimo projektą. Pagrindinis tikslas – suburti visus sveikatos sistemos dalyvius, tai yra medikų organizacijų, sveikatos politikos, švietimo sistemos, industrijos atstovus, politikus.

Pirminė NSS susitarimo idėja iškelta prieš daugiau kaip metus, o galutinis dokumentas turėtų atsirasti 2024 metų pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.