Paskelbtas konkursas Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės direktoriaus pareigoms užimti

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir Vilniaus universitetas skelbia konkursą Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės (RVPL) direktoriaus pareigoms užimti. Pretendentai, pasiryžę imtis lyderystės vykdant psichikos sveikatos priežiūros reformą ir plėtojant aukščiausio lygio gydymo paslaugų bei kompetencijų centrą, kviečiami teikti dokumentus iki liepos 31 dienos, skelbiama SAM pranešime.

Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sveikatos apsaugos ministerija

2023-07-17 16:05

RVPL yra didžiausia ir plačiausią paslaugų spektrą teikianti psichikos sveikatos priežiūros įstaiga Lietuvoje, todėl būtent jai tenka lyderės vaidmuo šiuo metu vykstančioje reformoje, kurios plane numatyta vystyti novatoriškas bendruomenines sveikatos priežiūros paslaugas ir plėsti dienos stacionarų tinklą.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, pastarųjų poros metų sukrėtimai – kovido pandemija ir karas Ukrainoje – suaktualino psichikos sveikatos svarbą ir jos reikšmę visuomenei.

„Vykstant psichikos sveikatos paslaugų plėtrai, didinant psichiatrų ir psichologų paslaugų prieinamumą, reikalinga veiklos ambasadorystė. Neabejoju, kad tiek visuomenės, tiek profesinių bendruomenių akys kryps į didžiausią tokio pobūdžio įstaigą – Respublikinę Vilniaus psichiatrijos ligoninę, tad jos vadovui reikės demonstruoti lyderystę, išeinančią už organizacijos ribų. Laukia įdomus ir įkvepiantis darbas sveikesnės ir mažiau stigmatizuotos Lietuvos labui. Galinčius ir norinčius kviečiu aktyviai kandidatuoti į vadovo poziciją“, – sako jis.

Vilniaus universiteto rektorius profesorius Rimvydas Petrauskas skelbiant konkursą sako besitikintis, kad RVPL bus ne tik vieta, kurioje galima sulaukti pagalbos, bet ir mokslo tyrimų, projektų, bendradarbiavimo iniciatyvų centru. „Savaime suprantama, tam būtinas šiuolaikinis požiūris į psichiatriją ir valia nuolat atnaujinti savo žinias, tobulinti įgūdžius. Tikiu, kad šio konkurso rezultatas taps pagrindu tolesniam institucijos vystymui ir vykstančiam proveržiui psichikos sveikatos srityje Lietuvoje“, – sako prof. R. Petrauskas.

Tobulindamas diagnostikos, gydymo ir prevencijos procesus, naujasis ligoninės vadovas turės organizuoti paslaugas pagal biopsichosocialinį modelį, orientuotą į visapusišką asmens atsigavimą, skirti deramą dėmesį nemedikamentinėms intervencijoms, mažinti gydymo metu taikomas prievartines priemones, formuoti optimalią ir racionaliai veiksiančią ligoninės struktūrą, vystyti mokslą, į medicinos procesus įtraukiant mokslininkus ir pedagogus, ugdyti naują sveikatos priežiūros specialistų kartą, puoselėti inovatyvią bendravimo ir bendradarbiavimo kultūrą.

Teikti dokumentus kviečiami kandidatai, turintys medicinos ir sveikatos mokslų arba socialinių mokslų srities mokslo daktaro laipsnį bei ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį (privalumas – patirtis vadovaujant įstaigoms, organizacijoms, įmonėms).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.