Dėl parlamentaro A. Matulo elgesio – skundas Seimo Etikos ir procedūrų komisijai

LR Odontologų rūmai pateikė skundą Seimo Etikos ir procedūrų komisijai dėl Seimo nario ir Sveikatos reikalų komiteto pirmininko Antano Matulo elgesio. Skunde pabrėžiamas neetiškas Seimo nario elgesys bei jo pareikšti nepagrįsti ir tendencingi kaltinimai Odontologų rūmams.

Antanas Matulas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Matulas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 9:12 AM

Nuo 2021 metų gegužės mėnesio Seime svarstomas Odontologų rūmų įstatymo projektas, kuris yra labai svarbus visai odontologų ir burnos priežiūros specialistų bendruomenei, nes juo siekiama realiai sumažinti administracinę naštą odontologams, burnos priežiūros specialistams ir odontologines bei burnos priežiūros paslaugas teikiančioms įstaigoms ir efektyviai išnaudoti Rūmų sukauptą ir šiai dienai išsaugotą patirtį bei potencialą odontologų ir burnos priežiūros specialistų profesinės savivaldos ir savireguliacijos srityje.

A. Matulas, projekto svarstymui paskirto pagrindinio komiteto pirmininkas, jau ilgą laiką rodo savo priešišką nusistatymą projekto ir Odontologų rūmų atžvilgiu ir būtent toks jo išankstinis nepagrįstas nusistatymas galimai ir lėmė etikos reikalavimus pažeidžiančius žodžius. A. Matulas visų posėdžių metu išreikšdavo nepasitikėjimą Rūmų veikla bei teikiama informacija, posėdžius vesdavo tendencingai, nebuvo vienodai teisingas visiems posėdžių dalyviams.

Šių metų birželio 21-ąją vykusių projekto klausymų metu A. Matulo elgesys peržengė visas etikos ribas. Seimo narys viešai apkaltino Rūmų atstovus pateikus komitetui suklastotą informaciją, t. y. faktiškai viešai apkaltino nusikaltimo padarymu, nepaisant aplinkybės, kad A. Matulo paminėti duomenys buvo pateikti Seimo reikalų komitetui iš anksto, kartu pateikiant ir reikalingus paaiškinimus.

Taip pat atkreiptas Seimo Etikos ir procedūrų komisijos dėmesys, kad Odontologų rūmų įstatymo projektas, kuriam dar praėjusių metų rugpjūtį pritarė ir LR Vyriausybė, komitete svarstomas jau labai ilgą laiką (nuo 2021 metų gegužės mėnesio), o neetiški A. Matulo pasisakymai gali būti nulemti jo priešišku nusistatymu projekto atžvilgiu ir noru vilkinti projekto nagrinėjimą.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos prašoma įvertinti Seimo nario elgesį, konstatuoti, kad Seimo narys Antanas Matulas pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekse bei Seimo Statute nustatytus valstybės politiko elgesio principus ir reikalavimus, nurodyti A. Matului suderinti savo elgesį su Kodekse ir Statute politikui nustatytais reikalavimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.