Medaus mėnuo Balyje kauniečiui baigėsi siaubinga nelaime: prašo lietuvių pagalbos

Medaus mėnuo Balio saloje kauniečiui Mindaugui baigėsi didele nelaime – ant jo užvirto medis. Vyras dėl patirtų rimtų sužalojimų šiuo metu pristatytas į Indonezijos ligoninę, o artimieji prašo pagalbos – skubiai reikalingas A– grupės kraujas ir piniginė parama gydymui.

 Per medaus mėnesį Balyje ant kauniečio užvirto medis: prašo lietuvių pagalbos.<br> „Kas vyksta Kaune“ koliažas
 Per medaus mėnesį Balyje ant kauniečio užvirto medis: prašo lietuvių pagalbos.<br> „Kas vyksta Kaune“ koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Čeponytė

2023-07-22 21:53, atnaujinta 2023-07-22 22:00

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė Mindaugo Bernoto artimieji, jis su savo nuotaka į Balio salą atvyko švęsti medaus mėnesį, tačiau liepos 20-ąją jį sudrumstė baisi nelaimė – ant vyro užvirto medis.

Sunkios būklės, sulaužytomis abiejomis kojomis, krūtine ir stuburu jis pristatytas į Indonezijos ligoninę – „Mataram Lombok Silioam Hospital“. Čia jam atlikta pirminė kojų operacija. Vėliau dar laukia mažiausiai dvi operacijos: krūtinės ir stuburo.

„Ko dabar labiausiai reikia, tai A– grupės kraujo. Labai prašome visus turinčius šios grupės kraują tapti donoru ir atvykti kraują duoti čia: JI, Terusan Bung Hatta No.3, Cakranegara, kota Mataram, Nusa Tenggara Bar. 83239. Pasakyti, kad kraujas yra skirtas pacientui Mindaugui Bernotui, esančiam „Mataram Lombok Siloam Hospital“ ligoninėje.

Taip pat esame pradėję „Contribee“ platformoje lėšų rinkimą gydymui. Paremti galite čia“, – pagalbos šauksmu dalijasi vyro artimieji.

Kadangi A– kraujo grupė yra labai reta tarp azijiečių, visos viltys – „ekspatų“ bendruomenėse. Klausimas dėl kraujo donorų gavimo Balio saloje kol kas dar neišspręstas.

„Buvo atvejų, kai ligoninė atėjusių kraują aukoti žmonių nepriėmė ir neėmė papildomo kiekio kraujo ateičiai (o jo tikrai dar reikės), sakydama, kad šią akimirką kraujo pakanka, teigia kauniečio artimieji.

Todėl skelbiant informaciją „ekspatų“ grupėse reikėtų nurodyti, kad galintys duoti kraują paliktų savo kontaktus ar susisiektų WhatsApp grupėje“, – praneša kauniečio Mindaugo artimieji.

„Kas vyksta Kaune“ pasidomėjus apie Indonezijoje siautųsi pavojingą vėją ir audras, rasta informacija leido daryti prielaidą, jog liepos 11-ąją siautęs gūsingas vėjas galėjo išjudinti ir medžius.

Crisis24.garda.com internetinėje svetainėje liepos 11-ąją pranešta apie pavojingas oro sąlygas Indonezijoje. Kaip teigiama, dėl audrų, stipraus vėjo ir potvynių žuvo mažiausiai penki asmenys, septyni sužeisti.

Taip pat informuota, jog dėl stipraus vėjo, audrų apgadinta daugybė namų, 192 žmonės evakuoti. Šimtai kitų liko be tinkamo vartoti geriamojo vandens.

Indonezijos meteorologijos, klimatologijos ir geofizikos tarnyba tąsyk gyventojus informavo išankstiniu įspėjimu dėl stipraus vėjo regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.