Po Raseinių mediko laiško – A. Dulkio reakcija: situaciją lygina su Titaniko katastrofa

Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) gydytojai kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, prašydami stabdyti, pasak medikų, neskaidrų konkursą dėl įstaigos vadovo posto. Vertindamas susiklosčiusią situaciją jau dvejose miesto sveikatos priežiūros įstaigose, ministras sako – tai „virsta Titaniko katastrofa“.

Arūnas Dulkys.<br>ELTA/M.Morkevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>ELTA/M.Morkevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>ELTA/D.Labučio nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>ELTA/D.Labučio nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 6:40 PM, atnaujinta Aug 3, 2023, 6:54 PM

„Situacija Raseiniuose aštrėja. Kas buvo panašu į laivo siūbavimą, virsta Titaniko katastrofa. Istorija su ligonine kartojasi ir pirminės sveikatos priežiūros centre. Gavau kolektyvo kreipimąsi, kuriame tos pačios bėdos – pasak darbuotojų, vyksta neskaidrus savivaldybės konkursas. Po šiais žodžiais pasirašo kelios dešimtys darbuotojų“, – ketvirtadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė ministras.

PSPC gydytojai nurodo, kad naujo įstaigos vadovo konkursas paskelbtas šių metų birželį, jame dalyvavo ir dabartinė vadovė Violeta Užringienė. Tačiau, laiške ministrui teigiama, kad liepos 31 d. įvykus pirmajam konkurso etapui, nepaisant ilgametės darbo patirties, V. Užringienė nepateko tarp dviejų geriausiai pasirodžiusių dalyvių.

Medikai taip pat abejoja, ar kiti konkurse dalyvavę pretendentai turėjo vienodas galimybes tinkamai pasirodyti atrankoje, mat, įtaria gydytojai, vienas iš konkurso dalyvių galimai žinojo atrankos klausimus.

Todėl gydytojai prašo nutraukti dabartinį PSPC vadovo konkursą ir skelbti naują, keičiant dabartinės komisijos sudėtį ir stebėtojo teisėmis pakviesti dalyvauti įstaigos atstovą.

Tai jau antras toks atvejis Raseiniuose – kaip pranešta anksčiau, dėl galimai neskaidraus įstaigos vadovo konkurso miesto ligoninėje darbą ketina palikti 7 gydytojai.

Vertindamas gautą raštą, ministras dar kartą paragino Raseinių rajono merą Arvydą Nekrošių imtis veiksmų ir spręsti susiklosčiusią situaciją jo miesto sveikatos priežiūros įstaigose.

„Mere Arvydas Nekrošius, jau virsta mantra, bet pakartosiu – baikime gydymo įstaigas versti politikos aikštele, paisykime pacientų ir medikų interesų“, – ragino A. Dulkys.

Ministras patikino, kad reaguojant į kilusias problemas, nacionalinė Greitosios medicinos pagalbos tarnyba didina pajėgumus, jeigu reiktų pervežti daugiau pacientų. Taip pat, pasak A. Dulkio, Raseiniuose bus pastatyta telemedicinos stotelė, skirta konsultacijoms, o Kauno klinikos bus pasiruošusius dengti išaugusį skubios pagalbos srautą iš Raseinių.

ELTA primena, kad Raseinių ligoninę ketina palikti 7 darbuotojai, suabejoję naujo ligoninės vadovo konkurso skaidrumu. Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, jog savivaldybė jau turi naują ligoninės vadovą. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Su rajono ligoninę ketinančiais palikti medikais A. Nekrošius planavo susitikti. Tačiau, anot Raseinių mero, sutartą valandą gydytojai pranešė neatvyksiantys.

Konkursas ligoninės vadovo pareigoms užimti tebevyksta. Jame, mero žiniomis, dalyvauja 5 kandidatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.