Krizė Raseinių ligoninėje suvaldyta: įdarbinti 5 nauji gydytojai, atšaukti ribojimai

Raseinių ligoninėje darbą pradėjo penki nauji gydytojai, taip pat atšaukiami ribojimai dėl pacientų stacionarizavimo Vidaus ligų skyriuje, praneša savivaldybė.

Raseinių ligoninė.<br>N.Surgailytės nuotr.
Raseinių ligoninė.<br>N.Surgailytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 7:07 PM

Raseinių rajono savivaldybė paskelbė, kad nuo tada, kai rugpjūčio 10 dieną iš ligoninės išėjo 6 Vidaus ligų skyriaus specialistai, situacija ligoninėje stabilizuota ir visi gydymo įstaigos skyriai dirba pilnu pajėgumu.

„Šiuo metu Raseinių ligoninė jau grįžo į normalų darbo ritmą“, – teigiama savivaldybės pranešime

Pasak Raseinių ligoninės laikinojo direktoriaus Gintaro Pikūno, nuo antradienio buvo atšaukti ribojimai dėl pacientų stacionarizavimo į Vidaus ligų skyrių planine tvarka, taip pat sudarytas stabilu gydytojų budėjimo grafikas.

„Priėmimo ir Vidaus ligų skyriai dirba įprasta tvarka. Situacija stabilizuota operatyviai, net neprireikus panaudoti planuotų techninių priemonių – telemedicinos stotelės su Kauno klinikomis“, – informuoja savivaldybė.

Taip pat Raseinių ligoninėje pradėjo dirbti 5 nauji gydytojai Priėmimo ir Vidaus ligų skyriuose.

Nepaisant to, savivaldybė vis dar ieško ir siūlo darbą rezidentams bei gydytojams.

„Ligoninės administracija toliau intensyviai ieško ir siūlo karjeros galimybes rezidentams, gydytojams ir artimiausiu metu įvairių sričių specialistai (kardiologas ir t.t.) prisijungs prie ligoninės kolektyvo“, – teigiama savivaldybės pranešime.

ELTA primena, kad liepos pabaigoje Raseiniuose dalis medikų suabejojo ligoninės vadovo konkurso skaidrumu. Dėl to pasipiktinimą išreiškė dalis ligoninės darbuotojų, 7 darbuotojai buvusiam ligoninės direktoriui Vidmantui Merkliopui įteikė prašymus išeiti iš darbo. Vis dėlto, iš darbo išėjo 6 specialistai.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, kad, nepasibaigus ligoninės vadovo konkursui, savivaldybė jau turėjo kandidatą šioms pareigoms užimti. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.