A. Dulkys dalyvavo ministrų susitikime Kijeve: pasirašė bendrą komunikatą dėl tarptautinės sveikatos partnerystės

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, šią savaitę lankydamasis Ukrainoje, su Europos sveikatos apsaugos ministrais aptarė psichikos sveikatos svarbą.

Arūnas Dulkys<br>M.Morkevičiaus, ELTA nuotr.
Arūnas Dulkys<br>M.Morkevičiaus, ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2023, 11:15 AM

„Psichikos sveikatos ir reabilitacijos pasaulis yra kupinas iššūkių. Didėjantis specialistų trūkumas ir nuolatinė psichikos sveikatos stigma yra kliūtys, su kuriomis susiduria daugelis valstybių“, – teigia A. Dulkys.

„Mūsų naujos tarptautinio sveikatos priežiūros įstaigų bendradarbiavimo platformos vizija siekia spręsti būtent šiuos iššūkius. Bendradarbiaudami ir dalindamiesi patirtimi galime užpildyti spragas ir pagerinti savo sveikatos priežiūros sistemas“, – sako sveikatos apsaugos ministras.

Susitikimo tema buvo „Psichikos sveikata: ateities atsparumas ir trapumas“, skirta psichikos sveikatos integralumui bendroje sveikatos sistemoje. Susitikimo metu sveikatos apsaugos ministrai pasirašė bendrą komunikatą dėl tarptautinės sveikatos partnerystės, įgalinančios sveikatos priežiūros darbuotojus, kūrimo.

Susitikimo metu pasirašytas ir bendradarbiavimo memorandumas tarp Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų ir Mykolajivo klinikinės ligoninės.

Be Lietuvos sveikatos apsaugos ministro, susitikime tiesiogiai arba nuotoliniu būdu dalyvavo Ukrainos, Estijos, Moldovos, Lenkijos, Vokietijos, Danijos, Norvegijos, Švedijos, Airijos, Latvijos, Šiaurės Makedonijos, Slovakijos ir Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos ministrai.

Dėl saugumo reikalavimų prieš renginį dienotvarkė ir ministro dalyvavimas jame nebuvo viešinamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.