A. Dulkys vertina situaciją dėl galimo medikų trūkumo Vilniaus psichiatrijos ligoninėje: per metus į įstaigą atėjo 90 darbuotojų

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, šiuo metu ministerija vis dar aiškinasi situaciją Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje (RVPL), iš kurios, kaip buvo pranešta medikų profsąjungos, šiais metais išėjo 68 darbuotojai. Vis dėlto, ministras sako gavęs informacijos, kad į ligoninę dirbti per šiuos metus atėjo 90 naujų darbuotojų.

Arūnas Dulkys.<br>ELTA / D. Labučio nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>ELTA / D. Labučio nuotr.
Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Irtautė Gutauskaitė

Sep 14, 2023, 12:01 PM

„Norisi visų pirma susitikslinti skaičius ir teiginius, nes dabar dalis šios temos dalyvių kalba apie tai, kaip per metus išėjo 70 darbuotojų, kita informacija mus pasiekė, kad per šiuos metus atėjo 90 darbuotojų“, – ketvirtadienį teigė A. Dulkys.

„Tai tikrai nenorėčiau dabar nei vienos tos pusės palaikyti ar nepalaikyti, tiesiog turime susitikslinti visus dalykus. Aš asmeniškai tikiuosi, kad mums pavyks objektyvią tiesą išsiaiškinti“, – pridūrė sveikatos apsaugos ministras.

A. Dulkys sako nerimaujantis, kad paskleista informacija apie psichiatrijos ligoninės darbuotojų išėjimą iš darbo gali pakenkti šią savaitę vykstančiam gydymo įstaigos vadovo konkursui.

„Yra vienas gal niuansas. Galbūt čia yra tik sutapimas, kad būtent šią savaitę vyksta šitos įstaigos vadovo konkursas. Tai tikrai labai nesinorėtų, kad kažkokios antraštės ar netyčia išsprūdę teiginiai trukdytų objektyvam konkurso komisijos darbui“, – teigė ministras.

„Tikiuosi, kad mums pavyks viską padaryti objektyviai ir atsakyti į tuos klausimus, turėti objektyvų konkursą ir gerą vadovą“, – pažymėjo A. Dulkys.

Ministras dėkoja darbuotojams, išdrįsusiems papasakoti apie darbe tvyrančią įtampą, didelius krūvius ir mobingą.

„Noriu padėkoti darbuotojams, kad jie reaguoja. Vertinu teigiamai, kad daugėja medikų bendruomenėje žmonių, kurie atpažįsta psichologinį smurtą ir nesiruošia su tuo taikstytis“, – sakė A. Dulkys.

Lrytas.lt dar pirmadienį rašė, jog iš RVPL nuo metų pradžios pasitraukė 68 darbuotojai, o darbą tęsiantys medikai nėra patenkinti esamomis sąlygomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.