Lietuvoje pradedama formuoti mobili skubiosios medicinos pagalbos komanda

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad Greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnyba pirmadienį pradeda skubiosios medicinos pagalbos komandos atranką. Pasak SAM, ši komanda taps PSO mobiliųjų komandų tinklo dalimi ir dalyvaus tarptautinės pagalbos misijose ir teiks pagalbą ekstremaliųjų situacijų atvejais užsienio šalyse ir Lietuvoje.

Greitoji medicinos pagalba<br>J. Kalinsko, ELTA nuotr.
Greitoji medicinos pagalba<br>J. Kalinsko, ELTA nuotr.
Greitoji medicinos pagalba<br>J. Kalinsko, ELTA nuotr.
Greitoji medicinos pagalba<br>J. Kalinsko, ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 10:37 AM

„Įsitraukimas į PSO mobiliųjų komandų tinklą – tai svarbus žingsnis Lietuvai, kuris užtikrins galimybę teikti tarptautinę pagalbą ir stiprinti parengtį mūsų šalyje“, – sakė SAM kanclerė Jurgita Grebenkovienė.

GMP tarnybos generalinio direktoriaus Nerijaus Mikelionio teigimu, „PSO sertifikuotos mobiliosios komandos subūrimas – tai ne tik reikšmingas pasiekimas Lietuvai, bet ir galimybė didinti valstybės prestižą tarptautiniu mastu“.

GMP tarnybos vykdoma mobilios skubiosios medicinos pagalbos komandos narių atranka bus vykdoma iki spalio 20 dienos.

Kandidatai turi būti ne trumpiau kaip 2 metus per pastaruosius 5 metus dirbę greitosios medicinos pagalbos brigadoje arba asmens sveikatos priežiūros įstaigos skubiosios pagalbos skyriuje, taip pat mokėti anglų kalbą ne žemesniu kaip B1 lygiu.

Komanda bus sudaryta iš 40 slaugytojų ir skubios medicinos pagalbos paramedikų ir 20 šių profesinių kvalifikacijų gydytojų arba atitinkamoje medicinos rezidentūroje studijuojančių gydytojų rezidentų.

Kaip rašoma SAM išplatintame pranešime, norint parengti specialistus reaguoti į ekstremaliąsias situacijas Lietuvoje ir už jos ribų, planuojama kelti specialistų kvalifikaciją ir įsigyti specializuotos įrangos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.