Ministras: gydymo įstaigos, iš kurių šiais metais pasitraukė būrys medikų, yra grįžusios į „savo vėžes“

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tikina, kad anksčiau su medikų išėjimo iš darbo problema susidūrusiose Zarasų ir Raseinių savivaldybėse šiuo metu yra teikiamos visos sveikatos paslaugos. Ministro teigimu, ligoninių darbas yra sugrįžęs į „savo vėžes“.

Raseinių ligoninė.<br>	N.Surgailytės nuotr.
Raseinių ligoninė.<br> N.Surgailytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 12:50 PM

„Pagal mano turimą naujausią informaciją, visose šiose savivaldybėse paslaugos yra teikiamos, sugrįžta į savo vėžes, darbo organizavimas yra pasikeitęs“, – pirmadienį žurnalistų paklaustas apie situaciją gydymo įstaigose, iš kurių pasitraukė būrys medikų, sakė A. Dulkys.

„Lankiausi Raseiniuose, susitikau ir su naujais vadovais, bendravau su jų komandomis, tai tikrai gyvenimas grįžta į savo vėžes ir linkiu, kad tų nesklandumų ten būtų mažiau“, – kalbėjo ministras.

A. Dulkys taip pat planuoja lankytis Visagine, kur susitiks su trijų savivaldybių atstovais ir aptars sveikatos paslaugų situaciją Šiaurės rytų Lietuvoje.

„Kalbant apie Zarasus, planuojame vizitą į Visaginą, kur kartu su Visagino, Ignalinos ir Zarasų merais sėsime prie bendro stalo ir žiūrėsime apskritai bendrą paslaugų teikimą visose šitose trijose savivaldybėse“, – pridūrė ministras.

ELTA primena, kad vasarą dėl Raseinių ligoninėje ir poliklinikoje vykusių vadovų konkursų kilo medikų nepasitenkinimas – abiejų gydymo įstaigų darbuotojai skundėsi vykdytos atrankos neskaidrumu. Iš Raseinių ligoninės pasitraukė 7 medikai, abejoję vadovo konkurso skaidrumu bei išrinkto direktoriaus Gintaro Pikūno praeitimi.

Liepos pradžioje Zarasų ligoninę paliko 12 gydytojų, kurie nesutiko su savivaldybės įgyvendintu ligoninės reorganizavimu. Pasak medikų, vietos valdžia neatsakė į gydytojų keltus klausimus dėl tolimesnės ligoninės veiklos ir neatliepė jų prašymų.

Kelios dešimtys medikų paliko ir Vilniaus Centro polikliniką. Pranešta, kad iš darbo pasitraukė 40 darbuotojų – ne tik poliklinikos skyrių vadovai, bet ir beveik visa administracija, ūkio darbuotojai, atsistatydino gydymo taryba, o galiausiai Vilniaus meras atleido ir patį poliklinikos vadovą Zdislavą Skvarciany.

Šiais metais iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės išėjo 68 darbuotojai, per pirmą rugsėjo savaitę pareiškimus išeiti įteikė 5 gydytojai. Kaip portalui „Delfi“ teigė ligoninėje dirbanti gydytoja, gydymo įstaigoje mažinami atlyginimai, dirbama žalingomis sąlygomis, darbuotojai nesijaučia gerbiami, o slaugytojai ir jų padėjėjai patiria mobingą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.