„Gedulas pas mus“: po šokiruojančios ligoninės žinios dėl mobingo – visiška tyla

Internetinėje erdvėje emocingai paskelbta, kad Naujosios Akmenės ligoninės direktorius Kęstutis Mazurkevičius traukiasi iš pareigų. Tuo pačiu rajono merui Vitalijui Mitrofanovui pažerti kaltinimai mobingu. Tiesa, įrašus suskubta ištrinti, o pats ligoninės vadovas jų nekomentuoja.

Internetinėje erdėje emocingai paskelbta, kad Naujosios Akmenės ligoninės direktorius Kęstutis Mazurkevičius traukiasi iš pareigų. <br>lrytas.lt montažas
Internetinėje erdėje emocingai paskelbta, kad Naujosios Akmenės ligoninės direktorius Kęstutis Mazurkevičius traukiasi iš pareigų. <br>lrytas.lt montažas
Iš Naujosios Akmenės Facebook paskyros ištrinti įrašai.<br>Ekrano nuotr. 
Iš Naujosios Akmenės Facebook paskyros ištrinti įrašai.<br>Ekrano nuotr. 
Iš Naujosios Akmenės Facebook paskyros ištrinti įrašai.<br>Ekrano nuotr. 
Iš Naujosios Akmenės Facebook paskyros ištrinti įrašai.<br>Ekrano nuotr. 
Kęstutis Mazurkevičius <br>M.Patašiaus nuotr.
Kęstutis Mazurkevičius <br>M.Patašiaus nuotr.
Vitalijus Mitrofanovas<br>T.Bauro nuotr.
Vitalijus Mitrofanovas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 6:19 PM

Ligoninė: „Gedulas pas mus“

„Informuojame jus, kad dėl nuolatinio Akmenės rajono mero spaudimo ir mobingo proteguojat privatų UAB, iš pareigų traukiasi mūsų ligoninės direktorius.

Mes šoke…“, – antradienio vakarą skelbė įrašas Naujosios Akmenės ligoninės „Facebook“ paskyroje.

Būta ir dar vienos viešos žinutės: „Gedulas pas mus“, – skelbta po dėmesio prašančio šaukinio.

Tačiau trečiadienio rytą abu įrašai ištrinti iš socialinio tinklo paskyros.

Tapo neaišku: traukiasi ligoninės direktorius, ar ne? Kelti gedulo vėliavas, ar dar pataupyti?

Trečiadienį į skambutį darbiniu gydymo įstaigos vadovo numeriu atsiliepė ligoninės administratorė. Ji paaiškino, kad K.Mazurkevičius visą dieną komandiruotėje, o asmeniniu ligoninės direktoriaus telefono numeriu dalintis negalima.

Ketvirtadienį portalo lrytas.lt bandymai pasiekti K.Mazurkevičių buvo bevaisiai. Ligoninės direktorius neperskambino, kaip žadėta. Administratorė tikino, kad darbotvarkė užimta – svečiai, susitikimai ir kiti darbai.

Meras: ar nevertėtų atsiprašyti?

Tačiau dar trečiadienį su portalu lrytas.lt kalbėjęs Akmenės rajono savivaldybės meras V.Mitrofanovas patikino ligoninės vadovo prašymo išeiti iš darbo nematęs.

Jis paaiškino su įrašais socialinių tinklų erdvėje taip pat susipažinęs tik iš ekrano nuotraukų (angl. Screenshots), o ligoninės puslapyje jokios informacijos apie vadovybės permainas neradęs.

Paprašytas apibūdinti santykį su K.Mazurkevičiumi V.Mitrofanovas tikino oficialių skundų iš jo iki šiol nesulaukęs.

Meras pridūrė, kad emocingi įrašai Naujosios Akmenės ligoninės „Facebook“ paskyroje – ne naujiena.

„Todėl kartais tokių pasisakymų ir nevertinu rimtai. Aišku, iš įstaigos vadovo tai atrodo nesolidžiai.

Klausimas galbūt persikels į kitą plotmę – jeigu kaltini merą, o įrašą paskui ištrini, tai ar nevertėtų pačiam po to viešai atsiprašyti?“, – svarstė V.Mitrofanovas.

Jis pridūrė ketinantis šį atvejį su K.Mazurkevičiumi aptarti asmeniškai.

Persigalvojo dėl pokyčių?

V.Mitrofanovas paaiškino, kad ligoninės laukia reorganizacija. Savivaldybės sprendimu, Akmenės rajono pirminės sveikatos priežiūros centras iki šių metų lapkričio 1 dienos bus prijungtas prie Naujosios Akmenės ligoninės.

„Pagal reorganizacijos planą, kurį pats direktorius savo ranka yra patvirtinęs, lapkričio 1 d. įstaiga turi veikti su papildomu padaliniu.

Kažkodėl paskutiniu momentu direktorius pradėjo kalbėti, kad viską reikia atšaukti, tos reformos nereikia, ji niekam naudinga nebus.

Reikia diskutuoti ir kalbėtis. Tuo labiau, kad turėjau susitikimą ir ligoninėje, ir poliklinikoje. Visur direktorius pritarė šitam sprendimui“, – ligoninės vadovo permaina stebėjosi V.Mitrofanovas.

Jis pridūrė, kad kaltinimai viešojoje erdvėje sukėlė „didžiulę nuostabą“. Esą iki šiol vietos valdžia ir ligoninės vadovybė sklandžiai bendradarbiavo, padėjo ir siūlant darbo sąlygas medikams, ir perkant naują įrangą ligoninei.

„Esame pasižymėję medikų pritraukimo programomis. Savivaldybė, man atrodo, yra dar skyrusi butų gydytojams, apie 6 ukrainiečiai yra atvykę dirbti. Einame bendradarbiavimo principu“, – patikino V.Mitrofanovas.

K.Mazurkevičius Naujosios Akmenės ligoninės direktoriaus pareigas pradėjo eiti praėjusių metų rugsėjį. Praeityje jis yra vadovavęs Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinei ir Lazdijų ligoninėms.

„Lietuvos rytas“ prieš kelis metus rašė apie tai, kad K.Mazurkevičiaus veikla Lazdijų ligoninės vadovo kėdėje buvo sukėlusi įtarimų Kauno apygardos prokuratūrai ir Lazdijų apylinkės teismui. Plačiau apie tai rasite čia. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.