Hospiso slaugytoja atskleidė, koks ženklas rodo artėjančią mirtį: tai suteikia paguodą

Hospise dirbanti slaugytoja, kuri rūpinasi žmonėmis paskutinėmis jų gyvenimo dienomis, išsamiai aptarė, ką jie patiria ir mato prieš mirtį.

Hospisas<br>123rf nuotr.
Hospisas<br>123rf nuotr.
Hospisas<br>123rf nuotr.
Hospisas<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 7:16 PM

Julie McFadden dirba Los Andžele, JAV. Socialinėje platformoje „TikTok“ moteris paskelbė vaizdo įrašą, kuriame paaiškino, kad artėjant paskutinei valandai hospiso gyventojams būdingas reiškinys, vadinamas „vizijomis“.

Arti mirties esantys žmonės tiki, kad mato mirusius artimuosius ir mano, kad jie yra gyvi.

„Tai faktas apie mirtį, kuris suteikia daugiausiai paguodos“, – vaizdo įraše sakė J.McFadden.

„Beprotiškiausias dalykas, su kuriuo susiduriame hospise, yra tai, kad dauguma žmonių prieš mirtį regi savo giminaičius, mylimuosius, draugus ir augintinius, kurie seniai mirę“, – pasakojo slaugytoja.

Pasak jos, „vizijos“ gali pasireikšti likus mėnesiui iki žmogaus mirties, tačiau, deja, nėra aiškaus atsakymo, kodėl pacientai tai patiria.

„Neįsivaizduojame, kodėl taip nutinka, – patikslino Julie. – Mes netvirtiname, kad jie tikrai mato šiuos žmones. Mes neturime jokio supratimo.“

„Bet kaip sveikatos priežiūros specialistė, labai ilgai dirbanti šį darbą, galiu pasakyti, kad taip nutinka nuolat“, – patikino moteris.

Ji pasakojo, kad „vizijos“ yra gana dažnas reiškinys – toks įprastas, kad hospiso darbuotojai iš anksto „supažindina šeimą ir pacientą“ su tuo, jog tai gali įvykti. Taip daroma, kad jie galėtų pasiruošti ir nebūtų „neįtikėtinai sunerimę, kai tai prasideda“.

„Paprastai tai yra ženklas, kad žmogus artėja prie mirties – liko mėnuo arba kelios savaitės. Tai paguodžia mane, tikiuosi, kad tai paguodžia ir jus“, – sakė J.McFadden.

Vaizdo įrašas po patalpinimo sulaukė daugiau nei 572 tūkst. peržiūrų ir arti 50 tūkst. teigiamų reakcijų. Daugybėje komentarų žmonės dalijosi savo patirtimi, pasakojo matę, kaip artimas žmogus prieš mirtį patyrė „viziją“.

Vienas žmogus rašė: „Mano tėtis ir jo šuo akylai stebėjo vieną iš kambario kampų, likus maždaug savaitei iki tėčio mirties“.

„Taip, turėjau pacientą, kuris buvo įsitikinęs, kad jo šuo gulėjo ant lovūgalio, detaliai apibūdino jo išvaizdą, o šalia buvusi žmona tik nusišypsojo“, – rašė kitas.

Dar kažkas pridūrė: „Mano močiutė matė šunis savo kambaryje likus mėnesiui iki mirties. Ji buvo tokia laiminga. Visada mylėjo šunis.“

„Taip! Mano uošvė pasakojo savo seseriai, kad jų (mirusi, red. pastaba) mama pakuoja lagaminą kelionei ir išrinko jai suknelę“, – komentavo ketvirtas asmuo.

Pagal indy100 inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.