Higienos institutui vadovauti pradeda Š. Alasauskas

Nuo antradienio Higienos institutui (HI) vadovauti pradeda dr. Šarūnas Alasauskas, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Šarūnas Alasauskas<br>Asmeninio albumo nuotr.
Šarūnas Alasauskas<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-02 09:32

„Naujajam vadovui keliamas tikslas paversti Higienos institutą ne tik statistinių duomenų surinkimo ir apibendrinimo centru, tačiau ir idėjų bei kompetencijų kalve, kuri reikšmingai prisidėtų prie geresnės sveikatos apsaugos sistemos“, – išplatintame pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Š. Alasauskas jau anksčiau užėmė įvairias pareigas Higienos institute. 2013 metais pradėjęs kaip Biostatistinės analizės skyriaus vadovas, vėliau vadovavo Registrų skyriui, buvo atsakingas už įvairių projektų įgyvendinimą.

Naujasis vadovas yra mokslų daktaras, Lietuvos sveikatos mokslų universitete yra apsigynęs visuomenės sveikatos krypties daktaro disertaciją. Tame pačiame universitete jis dėsto bei vykdo mokslinę veiklą.

Š. Alasauskas pareigose keičia Remigijų Jankauską. Jis paskirtas penkerių metų kadencijai.

Higienos institutas yra SAM pavaldi institucija, kuri atlieka gyventojų sveikatos būklės ir sveikatos priežiūros įstaigų stebėseną, įvairius tyrimus, rūpinasi sveikatos sistemos darbuotojų kompetencijų ugdymu bei psichikos sveikatos stiprinimu.

2022 metais prie HI buvo prijungtas Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras, Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centras bei Valstybinis psichikos sveikatos centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.