Kauno klinikas krečia skandalas: rezidentai žinomą profesorę kaltina mobingu, ruošiasi streikui

Kauno klinikų Odos ir venerinių ligų klinikos (OVLK) vadovę Skaidrą Valiukevičienę rezidentai kaltina mobingu. Anot jų, profesorė ilgus metus šaiposi iš jų išvaizdos, menkina jų nuomonę, pavedinėja su rezidentų darbu nesusijusias užduotis, pranešė portalas „Delfi“.

 Kauno klinikų Odos ir venerinių ligų klinikos (OVLK) vadovę Skaidrą Valiukevičienę rezidentai kaltina mobingu.<br> lrytas.lt montažas.
 Kauno klinikų Odos ir venerinių ligų klinikos (OVLK) vadovę Skaidrą Valiukevičienę rezidentai kaltina mobingu.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 7:11 AM, atnaujinta Feb 1, 2024, 12:14 PM

Kaip nurodoma portalo publikacijoje, Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) informavus apie numatomą galimybę sudaryti sąlygas estetinės medicinos paslaugas teikti ir kitų specializacijų gydytojams, baigusiems specialų įvadinį kursą, dermatovenerologus papiktino tai, kad šiems pakeitimams S. Valiukevičienė reiškia pritarimą.

OVLK rezidentai nurodė ministerijai ir kitoms atsakingoms institucijoms pateikę raštus, kuriuose ne tik dėstomi argumentai pieš galiojančios tvarkos pakeitimus, bet ir pareikšti nusiskundimai klinikos vadovės elgesiu.

Naujienų portalui „Delfi“ rezidentai teigė, kad po šio kreipimosi iš S. Valiukevičienės sulaukė grasinimų ir pašaipų. Taip pat, anot jų, OVLK vadovė ilgus metus reiškė pastabas dėl jų išvaizdos, pavedinėjo su jų darbu nesusijusias užduotis.

Sekmadienį rezidentai kreipėsi į Kauno klinikų vadovybę ir pranešė, kad vasario 12–15 dienomis planuoja streikuoti.

„Delfi“ teigimu, antradienį vyko rezidentų ir Kauno klinikų administracijos susitikimas, po kurio Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU), kuriam priklauso Kauno klinikos, portalui pranešė, kad šiuo metu yra atliekamas tyrimas.

Visgi plačiau universitetas padėties nekomentavo, neatsakė į klausimą apie rezidentų planuojamą streiką bei nepateikė S. Valiukevičienės pozicijos, nurodydamas, kad šiuo metu ji yra komandiruotėje.

Į kaltinimus sureagavo prof. S. Valiukevičienė: kviečia atvirai diskusijai

Į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją ketvirtadienį sureagavo ir pati prof. S. Valiukevičienė. Profesorė teigia, kad rezidentų kaltinimai dėl mobingo jų atžvilgiu neturi pagrindo.

„Svarbu suprasti, kodėl tokie kaltinimai atsirado. Labiau įsitraukę į pokyčių estetinėje medicinoje temą atsakymą rado jau pačiame straipsnyje – neparanki tapau iš karto po to, kai išsakiau savo nuomonę, kad mūsų klinika būtų pajėgi tinkamai paruošti įvairių sričių gydytojus teikti estetinės nechirurginės medicinos kaip siauros praktikos paslaugas, jei Sveikatos apsaugos ministerija įgyvendintų savo numatytus pokyčius estetinės nechirurginės medicinos srityje“, – išplatintame komentare žiniasklaidai teigė medikė.

„Nepagrįstai švaistydamiesi žodžiu „mobingas“, mažiname visuomenės pasitikėjimą medikų bendruomene ir skaldome pačius gydytojus tarpusavyje“, – pridūrė S. Valiukevičienė, atmesdama jai mestus kaltinimus ir kartu kviesdama atvirai diskusijai.

ELTA primena, kad šių metų pradžioje SAM pranešė numatanti keisti ministro įsakymą, sudarydama galimybę įvairių sričių gydytojams, baigusiems siauros praktikos įvadinį kursą, teikti estetinės nechirurginės medicinos paslaugas. Ministerija taip pat kreipėsi į LSMU ir Vilniaus universitetą (VU) dėl įvadinio šios srities kurso kūrimo.

Prašydama nechirurginės medicinos kursą organizuoti įvairių specialybių gydytojams, į universitetus pirmadienį kreipėsi ir medikų bendruomenė. Per savaitgalį Lietuvos gydytojų sąjungos (LGS) inicijuotą kreipimąsi pasirašė daugiau kaip 500 gydytojų.

Antradienį LGS kreipėsi į SAM, prašydama šio įvadinio kurso programą leisti tvirtinti ne tik šalies universitetams, bet ir ministerijos įkurto Higienos instituto Kompetencijų centrui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.