Paskelbtas Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos vadovo konkursas

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) vadovo konkursą.

Vaistai<br>J.Kalinsko, ELTA nuotr.
Vaistai<br>J.Kalinsko, ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-22 15:50

Kaip ketvirtadienį pranešė ministerija, ieškoma kandidatų, kurie išmanytų teisėkūros procesus, farmacijos bei kitas politikos kryptis ir prioritetus, taip pat gebėtų derinti farmacijos politikos siekius su interesus atstovaujančiomis grupėmis.

Pasak ministerijos, penkerių metų kadencijai renkamas VVKT vadovas vystys sklandų saugių vaistų patekimo ir išlaikymo rinkoje procesą gerinant vaistų prieinamumą. Taip pat jis plėtos vaistų trūkumo stebėseną, imsis prevencinių priemonių rizikai valdyti bei efektyvins naujų vaistų įtraukimą į kompensuojamų vaistų sąrašą.

„Valstybė yra didžiausia vaistų ir medicininių priemonių užsakovė, užtikrinanti didesnį vaistų prieinamumą ir mažesnes išlaidas kiekvienam. Ne ką mažiau svarbus vaistinių preparatų saugumas – čia kertinis vaidmuo tenka Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai, kuri rūpinasi vaistinių preparatų vertinimu ir rinkos kontrole. Kviečiu kandidatus stoti į priešakines farmacijos priežiūros gretas, užtikrinant Valstybės ir jos piliečių interesus“, – pranešime spaudai teigė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Šiuo metu VVKT vadovo pareigas eina Gytis Andrulionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.