Netoli Mauricijaus prisišvartavusį kruizinį laivą, kuriame įtariamas choleros protrūkis, leista palikti pirmiesiems keleiviams

Valdžios institucijoms davus leidimą, netoli Pietų Afrikos Mauricijaus salos krantų prisišvartavusį kruizinį laivą, kuriame įtariamas choleros protrūkis, paliko pirmieji keleiviai.

Kruizinis laivas<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Kruizinis laivas<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 3:29 PM

Iš pradžių jie laivą ketino palikti dar sekmadienį.

„Pirmadienį vakare laive lankėsi imigracijos tarnybos darbuotojai, kad panorėję iš laivo galėtų išsilaipinti pirmieji žmonės“, – naujienų agentūrai dpa sakė 49-erių Clyde‘as Bastienee iš Mauricijaus. Jis su dukra iš Pietų Afrikos per Madagaskarą keliavo į Mauricijų.

„Tačiau daugelis keleivių vis dar yra laive.“ Laivininkystės bendrovė šio incidento kol kas nekomentavo.

Po to, kai keletui laivu „Norwegian Dawn“ plaukusių keleivių buvo diagnozuoti virškinamojo trakto sutrikimai, Mauricijaus valdžia sekmadienį atsisakė leisti laivui prisišvartuoti sostinės Port Luiso uoste – pirmiau laivo nepriėmė ir Prancūzijai priklausanti Rejuniono sala.

Šiuo metu Pietų Afrikoje stebimas vienas iš didžiausių choleros protrūkių per daugelį metų.

Vienas keleivis iš Vokietijos kritikavo tai, kaip buvo tvarkomasi su šia krize.

„Viskas galėjo būti geriau“, – sakė jis.

„Buvome informuoti per vėlai ir netinkamai.“ Kad kažkas yra negerai, tapo aišku tik tada, kai laivas neprisišvartavo Rejunijone, kaip buvo planuota, pridūrė jis.

Didžioji dalis iš 2 184 keleivių sekmadienį turėjo pradėti kelionę namo. Tuo pat metu Port Luise į laivą turėjo įlipti 2 279 nauji keliautojai, pranešė uosto administracija. Laive taip pat yra 1 206 įgulos nariai.

Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojai sekmadienį ryte paėmė maždaug 15 asmenų mėginius. Pirmadienį gauti rezultatai parodė, kad nė vienas iš jų cholera nėra apsikrėtęs.

Valdžios institucijų teigimu, dėl viduriavimo ir vėmimo kenčia mažiausiai 14 keleivių ir vienas įgulos narys. Visi jie yra izoliuoti savo kajutėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.