Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojui teks mokėti 46,4 tūkst. eurų baudą

Vilniaus apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtą baudžiamąją bylą, paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriame kaltinimai kyšininkavimu buvo pareikšti Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojui A. S. Įsiteisėjusiu teismo sprendimu gydytojui skirta 46 400 eurų bauda.

Vilniaus apygardos teismas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Vilniaus apygardos teismas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LR STT inf.

Mar 6, 2024, 2:03 PM

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Bylos duomenimis, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojas A. S. 2021 m. rugsėjo–gruodžio mėnesiais savo naudai reikalavo ir priėmė kyšius iš 9 pacientų už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – medicininių paslaugų atlikimą. Tyrimo duomenimis, iš viso šiuo laikotarpiu gydytojo paimtų kyšių suma siekė 1 400 eurų. Teismas pripažino šį gydytoją kaltu dėl kyšininkavimo pagal Baudžiamojo kodekso 225 str. 1 d. (9 nusikalstamos veikos epizodai).

Tai jau paskutinė teismo išnagrinėta baudžiamoji byla dėl kyšininkavimo Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Šį ikiteisminį tyrimą pradėjo STT Pranešimų nagrinėjimo skyrius 2021 metų rudenį, gavus paciento pareiškimą apie reikalaujamą kyšį. Tyrimo metu įtarimai dėl kyšininkavimo buvo pareikšti šios ligoninės buvusiam vadovui bei dar 7 gydytojams. Buvo nustatyta, kad Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojai reikalaudavo ir priimdavo iš pacientų kyšius už medicininių paslaugų suteikimą, operacijų atlikimą. Kyšių sumos siekė nuo 100 iki 400 eurų už medicininę paslaugą.

Apeliacinės instancijos teismo sprendimas įsigalioja jo paskelbimo dieną. Šis sprendimas per tris mėnesius galės būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.