Radiacinės saugos centrui vadovaus Ernestas Jasaitis

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad nuo pirmadaienio Radiacinės saugos centro (RSC) direktoriaus pareigas pradeda eiti Ernestas Jasaitis. Įstaigai laikinai vadovavusi Ramunė Stasiūnaitienė toliau eis direktoriaus pavaduotojos pareigas.

Ernestas Jasaitis<br>SAM nuotr.
Ernestas Jasaitis<br>SAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2024, 2:35 PM

„Naujajam vadovui keliamas uždavinys suteikti kuo didesnį saugumo jausmą Lietuvos gyventojams bei stiprinti radiacinę saugą. Tam reikia ir toliau modernizuoti organizaciją, stiprinti ir modernizuoti reagavimo infrastruktūrą, taip pat nuolat vykdyti informacines kampanijas, kad gyventojai žinotų apie priemones, jų pritaikymą ir kaip apsaugoti savo sveikatą nuo žalingo jonizuojančios spinduliuotės poveikio“, – sako Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Ministerijos duomenimis, naujasis centro vadovas 2000 m. baigė informologijos studijas ir 2002 m. įgijo komunikacijos ir informacijos magistro kvalifikacinį laipsnį Vilniaus universitete, 15 metų ėjo skirtingas pareigas Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamente, kur buvo atsakingas už informacines sistemas, stebėseną ir informacijos analizę.

RSC direktorius skiriamas penkerių metų kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.