Tėvų nerimas – iki maksimumo: štai ko ėmėsi Kauno medikai, kai vaikas beveik nusikando liežuvį

Kauno klinikų skubios pagalbos skyriaus medikai nutarė bent kiek praskleisti savo darbo kasdienybę ir pasidalino mažojo paciento istorija, kuri artimiesiems sukėlė daug streso ir nežinomybės.

Medikai nutarė bent kiek praskleisti savo darbo kasdienybę.<br>Soc. tinklo nuotr.
Medikai nutarė bent kiek praskleisti savo darbo kasdienybę.<br>Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2024, 3:45 PM, atnaujinta Apr 19, 2024, 3:46 PM

„Neseniai į vaikų skubios pagalbos skyrių buvo atvežtas mažametis vaikas, kuris bėgiodamas parkrito, atsitrenkė į netoliese gulėjusį vazoną ir smarkiai įsikando į liežuvį.

Deja, šviežiai išaugę aštrūs dantys liežuviui gali būti negailestingi – jo galas prasiskyrė, liežuvis pasidalino pusiau“, – rašoma Kauno klinikų skubios pagalbos skyriaus „Facebook“ paskyroje.

„Žaizda nemaža – kraujas, tinimas, daug visiškai suprantamo artimųjų nerimo. Tokiomis akimirkomis ypatingai jaučiame savo specialybės teikiamas galimybes greitai spręsti kompleksines užduotis – patys galime vaiką užmigdyti ir susiūti žaizdą.

Nereikia laukti anesteziologo, kol baigs operuoti ir ateis iš kito skyriaus. Neturime lūkuriuoti ir veido-žandikaulių chirurgo apžiūros, kuris, tikėtina, tuo metu užsiėmęs kitomis konsultacijomis – skubiosios medicinos gydytojas turi reikiamus įgūdžius pagalbą tokiam vaikui suteikti čia ir dabar.

Visada atsižvelgiame ir į artimųjų pageidavimus, stengiamės, kad tėvai būtų šalia vaiko net ir procedūros metu, jei tai saugu.

Džiaugiamės, kad greitai išsprendėme mažojo paciento problemą ir jam neprireikė gultis į ligoninę.

Po migdymo vaikas dar valandėlę pabuvo skubios pagalbos skyriaus stebėjimo palatoje, kur visiškai išsibudino. Įvertinę, kad jaučiasi gerai, pamatę veide jau ir vieną kitą šypseną, išleidome ilsėtis ir sveikti namo“, – sėkmingo atvejo aprašymą baigė medikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.