Dėl nevykusios krūtų operacijos britei nupuvo speneliai

Krūtų operacijos – vis dar populiariausios kosmetinės operacijos Didžiojoje Britanijoje, po skalpeliu kasmet gulasi virš tūkstančio moterų. Visgi 31-erių Laura Damiani sužinojo, jog ne visos operacijos pasiseka. Ji kentė didžiulį skausmą dėl prasto chirurgo darbo, o po 15 dienų susirgo gangrenos rūšimi – nekroze, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 18, 2015, 2:38 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 5:26 PM

Jos speneliai turėjo būti pašalinti po kelių savaičių nepakeliamo skausmo. Dėl to suprastėjo moters pasitikėjimas savimi ir santykiai su vaikinu.

Ji pas gydytoją ėjo norėdama suvienodinti skirtingo dydžio krūtis.

„Pas chirurgą buvau atsipalaidavusi, – pasakojo L.Damiani. – Jis teigė, jog rezultatai bus nuostabūs ir neturiu priežasties galvoti kitaip. Visgi tada buvau tarsi akla.

Lyg pro rožinius akinius matai visą situaciją, manai, jog viskas bus gerai. Aišku, esi girdėjusi įvairių istorijų, bet nemanai, kad tai gali atsitikti tau, tavo šeimai ar draugams. Tu rizikuoji.“

Problema buvo rimta

Iš pradžių L.Damiani atrodė, kad viskas gerai – moteriai pasakyta, jog jos krūtys gyja normaliai. Visgi ji ėmė įtarti, jog kažkas ne taip, kai pajuto stipresnį skausmą.

„Apsilankiau pas dar vieną seselę, – prisiminė moteris. – Tai buvo pirmas kartas, kai man pasakyta, jog problema rimta.“

Pasirodė, jog problema daugiau, nei rimta – moteriai išsivystė nekrozė.

Liga paprastai sukeliama smarkaus ląstelių pažeidimo. Dėl nekrozės žūva audinių ląstelės ir kūno dalis tikrąja to žodžio prasme nupūva.

L.Damiani atveju, ta kūno dalis buvo speneliai. Moteris netrukus ir vėl atsidūrė ligoninėje.

„Anksčiau nebuvau girdėjusi apie nekrozę, labai bijojau,“- prisipažino ji.

Liko be spenelių

Moterį nustebino ir tai, kad operaciją prastai atlikęs chirurgas nebuvo nė kiek užjaučiantis. Pasak jo, taip kartais nutinka, bet jis neatsiminė, kada šitaip įvyko paskutinį kartą.

Visgi chirurgas buvo priverstas nupjauti užkrėstas L.Damiani krūtų dalis.

„Jis tiesiog nupjovė visą areolę ir spenelį, todėl man liko tik plika oda ant kairės krūties, – sakė moteris. – Supratau, kad mano krūtys niekada nebeatrodys taip, kaip anksčiau. Tai nebuvo rezultatas, kurio tikėjausi.“

Likusią be spenelių ir nelygiomis krūtimis L.Damiani apėmė tokia depresija ir drovumas, jog ji net nenorėjo, kad ją liestų jos vaikinas Wesley'as.

„Buvau labai prislėgta, – prisiminė moteris. – Atrodė, kad viskas bus blogai. Kurį laiką man buvo depresija. Tebėra ir dabar. Vartoju antidepresantus.

Nenorėjau nieko veikti kartu su mama. Nenorėjau išeiti iš namų. Nenorėjau susitikti su draugais. Nebuvo jokio sekso maždaug šešis mėnesius, jo nedaug ir dabar.

Nors praėjo metai su puse, tebesijaučiu bjauri. Vos neišsiskyrėme su vaikinu. Buvo labai sunku.“

Vėl pasiryžo operacijai

Nepaisant blogų prisiminimų po paskutinės operacijos, L.Damiani nusprendė imtis veiksmų. Chirurgas Paulas Harrisas jai atliko operaciją, turinčią atitaisyti krūtims padarytą žalą.

Moteris teigė, kad po dviejų operacijų pagaliau iš naujo mokosi mėgautis gyvenimu.

„Dabar jaučiuosi puikiai, – sakė ji. – Pradedu po truputį susigrąžinti pasitikėjimą savimi, kad gyvenimas galėtų grįžti į senas vėžes.

Man labai palengvėjo – nebereikia daugiau drovėtis ir jaustis blogai dėl savęs. Nemaniau, kad kada nors tai sugebėsiu.

Kai dabar žiūriu į veidrodį, matau visiškai kitą žmogų. Matau kažką laimingą, pasitikintį savimi ir nebijantį pasirodyti kitiems.

Anksčiau nuolat slėpiausi.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.