Kodėl pagal kinų mediciną į kojines reikia kišti svogūnus?

Kaip sureaguotumėte į patarimą einant miegoti apsimauti kojines, į kurias prikišta svogūnų? Kad ir kaip juokingai skambėtų, tai – kinų liaudies medicinos receptas, paremtas meridianų teorija.

Svogūnai, esą, išvalo orą ir panaikina nemalonų pėdų kvapą.<br>123rf nuotr.
Svogūnai, esą, išvalo orą ir panaikina nemalonų pėdų kvapą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2015, 6:15 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 5:47 AM

Kinų medicinos žinovai tvirtina, kad meridianų sistema yra artimai susijusi su nervų sistema. Meridianai – tai energetinės juostos, kurių yra visame žmogaus kūne. Jos vidinius organus jungia su tam tikrais taškais. Ant žmogaus pėdos, esą, yra daugybė – apie 7000 – meridianų, kurie tiesiogiai susijungę su tam tikrais organais.

Tai yra itin svarbi kūno dalis, tačiau šie meridianai, pasak kinų medicinos specialistų, paprastai neveiklūs, nes avime batus ir neatliekame akupunktūros. Būtent todėl rekomenduojama lauke vaikščioti basomis – šitaip stimuliuojami pėdose esantys meridianai – ir nervai.

Padai yra svarbūs, todėl jais reikia pasirūpinti. Vienas iš natūralių būdų – ant jų uždėti svogūno. Svogūnai ne tik nužudo bakterijas bei mikrobus, bet, kaip teigia kinų medicinos žinovai, ir išvalo kraują, kai pro odą įsiurbiama juose esanti fosforo rūgštis.

Svogūnai taip pat, esą, išvalo orą ir panaikina nemalonų pėdų kvapą.

To paties svogūno negalima naudoti kelis kartus, nes jis užsiteršia mikrobais.

Tačiau svarbu naudoti ekologiškus svogūnus – juose nėra pesticidų ir kitų chemikalų. Kenksmingos medžiagos iš paprastų daržovių gali patekti į kraujotakos sistemą ir dar labiau užteršti organizmą.

Supjaustykite svogūną į plokščius griežinėlius, kad juos kaip plokšteles galėtumėte uždėti ant padų.

Įsidėkite po griežinėlį į kiekvieną kojinę ir eikite miegoti. Kol miegosite, svogūnas savo natūraliomis savybėmis išvalys kraują, nužudys bakterijas ir sugers toksinus.

Šios daržovės taip pat išvalo orą. Žmonės senovėje kambaryje palikdavo supjaustytų svogūnų, kad jie neleistų sklisti įvairioms infekcijoms.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.