Žvyneline serganti mergina: „Aš nesigėdiju savo kūno“

Giorgia Lanuzza (24 m.) žvyneline serga jau daugiau nei dešimtmetį. Visą tą laiką jai tenka kentėti įkyrius praeivių žvilgsnius, mat visą merginos kūną dengia raudonos, pleiskanojančios žaizdos.

Žvyneline serganti mergina nesigėdija savo kūno.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Žvyneline serganti mergina nesigėdija savo kūno.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Žvyneline serganti mergina nesigėdija savo kūno.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Žvyneline serganti mergina nesigėdija savo kūno.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Žvyneline serganti mergina nesigėdija savo kūno.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Žvyneline serganti mergina nesigėdija savo kūno.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Aug 26, 2015, 8:10 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 9:32 PM

Giorgia kentėjo žiaurias patyčias mokykloje. Svetimi žmonės taip pat vertė ją jaustis nenormalia, o pati mergina bijojo pažvelgti į save veidrodyje.

Įprastai, žmonės sergantys žvyneline nesusiduria su tokia sunkia jos forma, tačiau Giorgios atvejis išskirtinis. Skausmingos, pleiskanojančios žaizdos dengia net 97 procentus jos kūno. Po ilgų metų mergina pagaliau išdrįso nesigėdyti savo kūno ir nustojo slėptis po visą kūną dengiančiais rūbais.

Pasak Giorgios, taip ji bando įkvėpti ir kitas merginas bei moteris, sergančias žvyneline.

Hampšire, Anglijoje gyvenanti mergina sakė: „Jaučiausi taip, kad žvynelinė griauna mano gyvenimą. Tačiau kuo daugiau nerimavau dėl savo išvaizdos, tuo darėsi tik blogiau. Todėl dabar stengiuosi vengti streso ir priimti save tokią, kokia esu. Galiausiai susitaikiau su liga ir supratau, kad esu graži“.

Giorgia tikina atgavusi pasitikėjimą savimi ir norinti įrodyti, kad „nenormalumas“ gali būti stiprybės šaltiniu. Ilgus metus mergina slėpėsi, pridengdama žvynelinės žymes rūbais. Ji vengė trumpų sijonų ar suknelių.

Merginos vengdavo klasės draugai, nes manė, kad žvynelinė yra užkrečiama, kad ir kaip ji stengėsi paaiškinti, jog taip nėra. Tik sulaukusi 24 metų Giorgia suprato, kad neprivalo slėptis. Ji pradėjo socialinę kampaniją, norėdama įkvėpti ir kitus nesibodėti savo kūno.

Giorgia susirgo žvyneline po to, kai mirė jos tėvas. Ji patyrė didžiulį šoką. Kaip tik stresas yra viena priežasčių, kodėl išsivysto ši liga.

„Staiga ant mano odos atsirado pleiskanojančios žaizdelės. Aš nesuvokiau, kas vyksta. Iš pradžių jos dengė tik rankų ir galvos odą, o vėliau išplito po visą kūną. Tai buvo baisu. Juk kaip ir kiekviena paauglė norėjau dėvėti trumpus sijonus, atrodyti graži, bendrauti su berniukais. Vietoje to, kentėjau nuo ligos, kuri darkė mano išvaizdą“, – pasakojo Giorgia.

Klasės draugai pradėjo juoktis iš merginos, teigdami, kad ji užsikrėtusi ir gali užkrėsti kitus. Ateinančius 10 metu Giorgios laukė nuolatiniai vizitai pas dermatologus, įvairūs kremai, kaukės bei kitos kosmetinės priemonės. Tačiau niekas negelbėjo situacijos.

„Tuomet visos mano bendraamžės ėjo į vakarėlius, puošėsi, o aš slėpiausi nuo visų. Man buvo be galo sunku“, – sakė mergina.

Tačiau dabar Giorgia nebesislepia. Socialiniuose tinkluose ji išplatino savo nuotraukas, kuriose dėti trumpus sijonus ar maudymosi kostiumėlį ir teigia nebenorinti slėpti savo kūno.

„Žaizdos yra didelės ir pasidengusios šašais, bet aš nesiruošiu jų slėpti ar retušuoti nuotraukose. Jie man primena, kad esu stipri. Neabejoju, kad mano tėvas manimi didžiuotųsi, „, – pasakojo Giorgia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?