Gintaro gydomosios galios – nuo nevaisingumo ir radikulito?

Kiekvienam lietuviui gintaras – savas ir mielas. Tačiau ar kada susimąstėte, kad gintariniai papuošalai, rūgštis ar net iš gintaro išgaunama pudra gali turėti tokių gydomųjų savybių, kuriais nepasižymi net stipriausios cheminės sudėties vaistai ar kiti brangūs medikamentai?

Gintaro rūgšties tabletės padeda net ir toms moterims, kurias kankina ginekologinės ligos.<br>123rf nuotr.
Gintaro rūgšties tabletės padeda net ir toms moterims, kurias kankina ginekologinės ligos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-10 17:15, atnaujinta 2017-10-16 12:14

Gintaro rūgštis nevaisingumą gydyti

Ar kada susimąstėte, kad gintaras skirtas ne tik puoštis, bet ir naudoti jį iš vidaus? Tik neskubėkite ragauti savo papuošalų! Yra sukurtos gintaro rūgšties tabletės, kurios, pasak gintarininkų, puikiai tinka tiems žmonėms, kurie nori pristabdyti senėjimo procesus.

Nuolatinis nuovargis, vystanti oda ir noras kuo ilgiau drybsoti lovoje – ne tik sparčiai besiartinančios senatvės ženklai, bet ir gintaro rūgšties trūkumo požymiai. Gintaro platintojai įsitikinę, kad reguliariai vartojamos gintaro rūgšties tabletės gerina koncentraciją, normalizuoja miegą. Gintaro rūgšties tabletės padeda net ir toms moterims, kurias kankina ginekologinės ligos.

Tokias ligas paprastai sukelia uždegiminiai procesai, o gintaras puikiai su jais kovoja. Tad jeigu moterį kankina mioma, cistos ar net nevaisingumas dėl mažojo dubens spazminių procesų, gintaro rūgšties tabletės gali pagerinti kraujo apytaką, pagreitinti medžiagų apykaitą ir normalizuoti daugelio organų veiklą.

Gintaro pudra – nepamainomas veido šveitiklis

Daugelis merginų skuba į kosmetikos parduotuves pirkti įvairių ir itin brangių kosmetikos priemonių. Tačiau ne ką prasčiau veikti gali ir tikrų tikriausias gintaras bei iš jo išgaunama pudra. Tereikia ją sumaišyti su arbatmedžio aliejumi arba virintu vandeniu ir gerai išvalyti veido odą.

Tai puikus šveitiklis, pašalinantis negyvąsias ląsteles. Pasak gintarininkų, iš gintaro pudros ir medetkų pagamintas odos šveitiklis ne tik jaunina ir skaistina odą, tačiau ir mažina paakių patinimą.

Gintaro karoliai dantukų dygimui

Kai mažiesiems ima dygti dantys, mamos pradeda eiti iš proto. Vienos renkasi homeopatinius tepalus dantenoms, kitos pasikliauna gintariniais karoliais.

Apie gintaro karolių naudą yra kelios nuomonės – vienos mamos teigia, kad tai nepamainoma priemonė, mažinanti dantų dygimo sukeliamus skausmus, o nuolatinis jų čiulpimas ne tik ramina kūdikį, bet ir leidžia greičiau prasikalti dantukams.

Kitos piktinasi ir teigia, jog nutraukus gintarinius karolius yra tikimybė paspringti gintariukais ir net mirti, todėl kliaunasi patikrintomis bei saugiomis medicininėmis priemonėmis, platinamomis vaistinėse.

Čiužinys iš gintaro gelbsti nuo radikulito

Lietuviai išbando vis įvairesnius gintaro gaminius. Vieni tokių – čiužiniai, pagalvės bei antklodės iš gintaro. Gintaro gaminių prekeiviai įsitikinę, kad tai pati veiksmingiausia priemonė, kuri gelbsti nuo radikulito ar kvėpavimo ligų.

Pasak gintarininkų, tereikia priglausti prie skaudamos vietos gintarinę pagalvėlę ir kaip mat sumažės astmos ar plaučių uždegimo požymiai. Taip pat gintaro gabalėliai, įsiūti pataluose arba padėti prie lovos, gerina miego kokybę.

Jie įsitikinę ir gintarinių čiužinių nauda. Anot gintarininkų, čiužiniai, kurių pagrindą sudaro didžioji dalis gintaro, gydo išsivysčiusį radikulitą, mažina nuolatinius nugaros skausmus.

Gintaro arbata valo ir ramina

Jei būsite prie Baltijos jūros, būtinai prisirinkite mažųjų gintaro gabalėlių ir iš jų ruoškite gintaro arbatą – sako gintarininkai. Anot jų, tokia arbata ramina bei atpalaiduoja. Jie tikina, kad arbata neturi jokio ypatingo skonio, tačiau išgėrus iš karto pasijunta teigiamas poveikis – sušyla kūnas, apima ramybės jausmas.

Pasak gintaro ekspertų, arbata iš gintaro yra puikus antiseptikas, kuris iš organizmo išvalo toksinus ir mažina jo užterštumą. Jie įsitikinę, kad po sunkių dienos darbų labiausiai ramina bei atpalaiduoja būtent gintaro arbata, kurią paruošti nėra sudėtinga.

Tereikia paimti 5 gramus smulkiai trintų ar skaldytų gintaro gabalėlių ir užpilti 300 mililitrų verdančio vandens. Tokį paruoštą gėrimą reikėtų išgerti per kelias valandas nuo paruošimo, kad nebūtų prarastos vertingosios gėrimo savybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.