9 keisti dalykai, kuriuos moterys daro ginekologo kabinete

Neretai merginos ir moterys bijo pirmojo vizito pas ginekologą. Kai kurios dailiosios lyties atstovės šios baimės neatsikrato net ir eidamos pas specialistą 10 kartą.

Moterys geba nustebinti ginekologus.<br>123rf nuotr.
Moterys geba nustebinti ginekologus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-12 11:13, atnaujinta 2017-10-04 18:40

Tačiau nedaugelis jų žino, kad ginekologui moters apsilankymas kartais taip pat gali sukelti nemalonių potyrių. Viskas dėl to, jog jo kabinete damos gali elgtis ypač keistai.

1. Ginčai su gydytoju

Kai kurios moterys pas specialistą ateina prieš tai paskaičiusios internete ar pasikalbėjusios su draugėmis apie savo negalavimus. Tai nėra blogai, tačiau kartais jo šventai įtiki tuo, ką joms pasakė kaimynė ar interneto puslapiai. Tuomet gydytojas gali visais įmanomais būdais aiškinti moteriai, kas iš tiesų jai yra, bet ji vis tiek neklausys. Patikėkite, toks elgesys varo medikus į neviltį.

2. Nereikalingo gydymo reikalavimas

Dažnai moterys, kurių žemas libido, reikalauja gydytojo skirti hormoninius preparatus. Tačiau medikai tikina, kad problemos esmė gali būti nesuderinamumas su partneriu, emocijos, o tokiais atvejais hormonai nedaug gali padėti.

3. Atsiveda partnerį

Suprantama, kad moterys nori turėti šalia žmogų, kuris palaiko. Tačiau ginekologo kabinetas tikrai ne ta vieta, į kurią reikėtų vestis vyrą ar draugą. Viskas dėl to, kad partneris neretai puola atsakyti už moterį į gydytojo užduodamus klausimus. Taip pat bando gydytojui papasakoti apie partnerės kūną taip, tarsi būtų ekspertas.

4. Atsiprašinėjimas už neatliktą depiliaciją

Gydytojai supranta, kad depiliacija yra kiekvienos moters pasirinkimas. Be to, specialistai savo darbe yra matę įvairių atvejų. Bus geriau, jei tiesiog nekreipsite į tai dėmesio ir nekalbėsite apie depiliaciją.

5. Ginekologas nėra stebukladarys

Gydytojai tiesiog negali pakęsti frazės „Tiesiog padarykite, kad būtų gerai“. Dar blogiau, jei aiškinsite gydytojui, kad procedūroms neturite laiko, todėl jis turėtų paskubėti.

6. Neatvykimas į vizitą

Tai nėra tik nemandagu, bet ir gaišina mediko bei kitų pacientų laiką. Net jei bandysite sakyti, jog jums prasidėjo menstruacijos, tai nėra tinkamas pasiaiškinimas. Nuvykti pas gydytoją galite ir jų metu.

7. Atsigulkite ant procedūrų kėdės

Jei pas ginekologą lankotės ne pirmą kartą, turbūt suprantate, kad vien pažvelgęs į jūsų akis negalės įvertinti jūsų sveikatos būklės. Todėl nesidrovėkite ir atsigulkite ant procedūrų kėdės, nebūtina, kad gydytojas kiekvieną kartą jums tai primintų.

8. Kontraceptikų vartojimas

Jeigu nusprendėte vartoti kontraceptines tabletes, turite apsilankyti pas gydytoją. Taip pat ir tuomet, jei sugalvojote, jog šių medikamentų vartojimą nutraukiate. Praneškite apie tai ginekologui.

9. Nemeluokite gydytojui

Visa informacija apie jūsų sveikatą gydytojui yra būtina, todėl nieko neslėpkite. Net jei gėdijatės prisipažinti dėl infekcinių ar kitų ligų, drąsiai apie tai  kalbėkite su specialistu. Ginekologas tikrai nesutriks ir nepuls jūsų smerkti, nes į savo darbą žiūri rimtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.