Vyras papasakojo, kaip steroidai sudarkė jo kūną

Edas Gheuras (52 m.) buvo profesionalus regbio žaidėjas, nuo paauglystės įnikęs į steroidus, kurie jo nuomone, padėjo jam išlaikyti puikų kūno sudėjimą. Tačiau vieną dieną vyras labai pasigailėjo dėl savo pasirinkimo.

Steroidai sutrikdė sveikatą.<br>123rf nuotr.
Steroidai sutrikdė sveikatą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2015, 8:57 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 11:51 PM

Edas steroidus pradėjo vartoti vos sulaikęs 16 metų ir taip kasdien kol sulaukė 34. Tuomet jį ištiko širdies smūgis.

„Aš visuomet buvau aistringas sportininkas, dar mokykloje laimėdavau visas varžybas. Kartą, kai man buvo 16 metų, vienas draugas pasiūlė man išmėginti steroidus. Man jie iš karto patiko. Galėjau ilgiau treniruotis, pakelti sunkesnius svarmenis, o ir merginoms tapau patrauklesnis. 

Nemačiau jokių pavojų. Kai tapau profesionaliu regbio žaidėju Pietų Afrikos respublikoje, steroidus vartojau kasdien – ne tik geriamus, bet ir leidžiamus.

Netapau agresyvus, tačiau pašalinis poveikis su laiku pasireiškė. Visų pirma man užaugo krūtis, kurias turėjau koreguoti chirurgų pagalba. Mano nugara buvo nusėta baisiausiais spuogais, o sėklidės sumažėjo iki riešutėlio dydžio“, – pasakojo vyras.

Pašaliniai poveikiai Edui pernelyg netrukdė. Jam atrodė svarbiau, jog gerai atrodo, daug užsidirba ir gali mėgautis moterų dėmesiu. Baigęs sportininko karjerą, jis atvyko į JAV, kur tapo modeliu ir kaskadininku.

Viskas pasikeitė per vieną vakarą. 1997 metais Edas su žmona gamino vakarienę ir staiga pajuto stiprų skausmą. „Mano širdis praktiškai sprogo – aorta, per kurią kraujas patenka į širdį, plyšo pusiau.

Visų organų veikla sutriko. Mėnesį praleidau komoje, dar du mėnesius intensyviosios terapijos skyriuje. Kai grįžau namo iš ligoninės, pamačiau, kad mano žmona mane paliko. Mano gyvenimas tiesiog sugriuvo“, – pasakojo Edas.

Jo laikė ilgas reabilitacijos periodas. Penkerius metus jis praleido neįgaliojo vežimėlyje, o po to turėjo iš naujo mokytis vaikščioti.

„Gydytojai man sakė, kad niekada negalėsiu tapti tėvu. Suvokiau, kad žalą mano organizmui padarė ne kas kitas, o steroidai. Po kurio laiko sutikau kitą moterį, susituokiau ir susilaukiau su ja dukros. Esu laimingas, kad man pavyko atsitiesti, nors šiemet turėjau net dvi širdies operacijas.

Dabar noriu, kad visi žinotų, kad steroidų jiems visai nereikia. Tuo metu, kai patyriau širdies smūgį, maniau esantis geriausios fizinės formos. Tądien daug sportavau. Tačiau tiesa pasirodė esanti visiškai kitokia.

Žinau, kad šiuo metu pasaulyje yra dešimtys tūkstančių vyrų, kurių gyvenimai yra it tiksinčios bombos. Dėl steroidų netekau trijų draugų – visi jie mirė. Taip pat mačiau daugybę vyrų, kurie kenčia įvairiausius sveikatos sutrikimus.

Kiekvienas, kuris norėtų vartoti steroidus, turėtų susimąstyti, ar jam tikrai to reikia. Kai pradedi, sustoti tampa labai sunku“, – perspėjo Edas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.