Keisčiausi gydymo būdai, kurie privers net krūptelėti

Jau tūkstančius metų žmonės nuolat bando rasti veiksmingus gydymo būdus konkrečioms ligoms gydyti, kurie padėtų išlikti sveikiems. Nors šiuolaikinė Vakarų medicina virto tvarkinga sistema su gydytojais, ligoninėmis bei farmacijos preparatais, tačiau daugelis kitokių priemonių, pradedant kraujo nuleidimu ir baigiant juoko terapija, iki šiol pasaulyje yra plačiai naudojami gydymo metodai.

Kai kurie gydymo būdai gali stebinti.<br>123rf nuotr.
Kai kurie gydymo būdai gali stebinti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2015, 3:41 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 11:38 AM

1. Nėščios moterys Peru dalyvauja delfinų terapijose. Delfinai skleidžia aukšto dažnio garsus, kurie kaip manoma, stimuliuoja gimdoje esančio vaisiaus smegenis ir padeda vystytis neuronams.

2. Hirudoterapija arba dėlių naudojimas medicinos tikslams. Toks kraujo nuleidimo būdas ėmė gyvuoti prieš du su puse tūkstančio metų. Šiandien dėlės vėl tapo populiariu gydymo metodu. Ištirta, kad dėlės turi skausmą malšinančių savybių, todėl jų įkandimai yra labai veiksmingi artrito ir kitų ligų gydymui.

Tai nereiškia, kad jūs paprasčiausiai galite nueiti į vaistinę ir nusipirkti maišą dėlių. Vienas iš tiekėjų yra tarptautinis medicinos dėlių centras Rusijoje, kuris pristato šiuos gyvius specializuotoms klinikoms visame pasaulyje.

3. Medicininis purvas, turtingas ypatingais mineralais. Šis purvas randamas vietovėje, vadinamoje „lagūnos stebuklu“ Čilkoje, Peru. Manoma, kad šis purvas gali išgydyti bet kokią ligą, pradedant akne ir baigiant reumatu.

4. 2007 metais naujienų agentūra Beijing News pranešė, kad 65-erių metų Jiang Musheng valgo gyvas varles, peles ir žiurkes jau 40 metų, kad išliktų sveikas. Jiang, kuris nuo jaunystės kentėjo nuo chroniško pilvo skausmo, sužinojo šį neįprastą gydymo būdą savo kaimo provincijoje Jiangxi. Jis patikino, kad po mėnesio mitybos medvarlėmis, jo skausmai daugiau niekada nepasireiškė. O laikui bėgant, jis į savo savotišką racioną įtraukė gyvas peles bei žiurkes.

5. Įsivaizduokite, jog esate tyčia sugeltas bičių medicininiais tikslais. Tai apiterapijos (bičių sugėlimas) idėja, kitaip tariant tai geluonies panaudojimas, kuris buvo sugalvotas Kinijoje kaip medicininė priemonė. Nuo tada jis tapo populiariu alternatyvios medicinos metodu, tokių ligų gydymui kaip podagra, reumatoidinis artritas, chroniško nuovargio sindromas ir fibromialgija.

6. Musulmoniškas gydymas taurėmis. „Hijama“ yra gydymo būdas, kuriame vienu metu panaudojamos ir taurės ir kraujo nuleidimas. Ši terapija buvo aprašyta dar pranašo Mahometo ir yra naudojama įvairiose islamo šalyse gydyti lėtinėms ligoms, reumatizmui, egzemai ir kitiems rimties susirgimams.

Taurės aktyvina kraujotaką, skatina ląstelių atsinaujinimą ir pagerina medžiagų apykaitą. Pirmiausia, išdeginus iš taurės deguonį, ji pridedama prie ligonio odos ir taip oda yra įsiurbiama į taurės vidų. Tokiu būdu į tą vietą priplūsta didelis kraujo kiekis, ir jose daromi nedideli įpjovimai, tada vėl dedamos taurės. Musulmonai mano, kad tokiu būdu pašalinamas „sugedęs“ kraujas.

7. Garsus juokas. Juoko terapija, dar žinoma kaip juoko joga, manoma, sumažina stresą ir suteikia energijos. Šis gydymo būdas, kurį 1995 metais Mumbajuje sugalvojo terapeutas Madan Kataria, yra populiarus Indijoje.

8. Indijoje yra didžiulis pasirinkimas produktų, pagamintų iš karvės šlapimo ir mėšlo. Indai tiki, kad jie gali padėti atsikratyti susirgimų vėžiu, nervų sistemos sutrikimų ir kitų. Pavyzdžiui, vyrams skirtas losjonas po skutimosi, naudojamas ir kaip dezinfekavimo bei gydymo priemonė įsipjovus ar susižeidus.

9. Daugiau nei prieš 100 metų, Batini Goud šeima iš Indijos sukūrė savo sveikatos sistemą, kurios gydymo būdas yra 5-7cm ilgio žalios žuvies ryjimas, įdarytos geltona žolelių pasta. Žuvis vadinama „murrel“, o žolelių pastos paslaptis perduodama iš kartos į kartą ir žinoma tik šeimos nariams. Pasak gydančiųjų šiuo būdu, pacientai visam laikui išgydomi nuo astmos, tačiau turi ryti žuvį trejus metus iš eilės ir griežtai laikytis dietos, kurią paskyrė žiniuoniai.

10. Jinan ligoninėje, Šanduno provincijos sostinėje Kinijoje, pacientai nuo veido nervo paralyžiaus gydomi tradicine kinų medicina. Šiam gydymui naudojami graikiniai riešutai, kurie uždedami virš akių ir pridegami, taip pat smilkomi sausi kiečių lapai.

Smilkimas yra svarbi tradicija kinų medicinoje, nes tikima, jog tai stimuliuoja kraujo apytaką ir leidžia cirkuliuoti kraujui kituose kūno skysčiuose.

11. 2010 metais Indijos parlamentas pripažino tradicinį tibetiečių gydymą „Sowa-Rigpa“ , kuris praktikuojamas šalies himalųjų regionuose. Jis taip pat naudojamas Tibete, Mongolijoje ir kai kur Japonijoje. Tai yra visa apimanti sistema, kuri pasitelkia eilę gydymo metodų ligai išgydyti, tame tarpe ir kraujo nuleidimą.

12. Klinika, įsikūrusi Sacharos dykumoje Egipte, siūlo tradicinį reumato gydymą. Pacientų apatinė kūno dalis yra įkasama į karštą smėlį. Taip besigydantieji karštoje dykumoje nuo kaitrios saulės slepiasi po dideliais skėčiais.

13. Elektrokonvulsinė terapija, kitaip dar vadinama elektrošoku, buvo sukurta ir naudojama psichiatrinėse ligoninėse depresijos, šizofrenijos bei kitų psichologinių bei nervinių sutrikimų gydymui. Gydymas vyksta naudojant elektros iškrovas, kurios sukelia trumpalaikius traukulius.

Šiuo metu elektrokonvulsinė terapija taikoma esant būtinai nejautrai, nes leidžia išvengti šalutinių poveikių, pavyzdžiui, atminties praradimo ar kaulų lūžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.