Šokiruojanti dėlių terapija lietuvei padėjo susilaukti kūdikio

Iš Lietuvos kilusi Nina Barbora Evans (50 m.) praėjusią savaitę akimirksniu tapo pasauline įžymybe. Londone gyvenanti moteris prisipažino naudojusi itin egzotišką būdą – dėlių terapiją – gydydamasi nevaisingumą ir būdama brandaus amžiaus susilaukė kūdikio. Ji be užuolankų viešai papasakojo, kad kirmėlių įleidimas į intymią vietą pagerino net ir jos seksualinį gyvenimą.

N.B.Evans praėjusią savaitę akimirksniu tapo pasauline įžymybe.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
N.B.Evans praėjusią savaitę akimirksniu tapo pasauline įžymybe.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 25, 2016, 5:51 PM, atnaujinta May 31, 2017, 1:56 PM

Penkiasdešimtmetė Nina Barbora dabar jau svajoja apie trečią vaiką. Suaugusį 28 metų sūnų turinti moteris antrojo susilaukė po dėlių terapijos būdama 45-erių.

Pastaruoju metu N.B.Evans garsėja kaip dėlių terapiją taikanti specialistė. Ji yra Didžiosios Britanijos hiduroterapijos asociacijos direktorė.

Gydymą dėlėmis Nina Barbora buvo išbandžiusi dar prieš išvykdama į Londoną ir jai tai patiko.

„Tiesa, tai, kas buvo daroma Lietuvoje pasitelkus dėles 2002-aisiais, vargu ar galima vadinti terapija arba sveikatinimu. Po kelių seansų, atliktų Vilniuje, man sutriko hormonų pusiausvyra, priaugau kelis kilogramus svorio ir jų ilgai negalėjau atsikratyti“, – neslėpė N.B.Evans.

Tuomet ji ėmė domėtis, kiek dėlių terapija žinoma Jungtinėje Karalystėje. Pagal skelbimus rado tik kelis nelegaliai dirbančius žmones, kurie į lagaminėlius prisikraudavo dėlių ir vykdavo į sveikatinimo seansus. Tai buvo nepatikima.

„Pamaniau, tai gali būti niša ir kad galėčiau pradėti legalią veiklą su dėlėmis. Aiškinausi, ar rasčiau klientų, ir pamačiau, kad yra daugybė žmonių, kuriems tokia terapija būtų įdomi“, – prisimena N.B.Evans.

Atlikusi daugybę tyrimų ji ėmė ieškoti tradicinių ir netradicinių būdų, kaip pagerinti sveikatą ir geriau jaustis. Tada jau buvo įvaldžiusi dėlių terapiją.

„Jas dėjau, kaip buvau išmokyta, tam tikruose taškuose ant odos. Po vieną dėlę dėjau ant nurodytų taškų žemiau uodegikaulio. Jau po septynių dienų pajutau poveikį. Kai atvykau į dėlių terapijos tobulinimosi kursus Sankt Peterburge, medikai man atliko pirmąsias kelias intravaginalines aplikacijas. Tai – greita ir neskausminga procedūra. Į makštį įdėtų dėlių išimti nereikia, jos pačios prisisiurbusios kraujo iškrinta.

Makštyje nėra nervų, todėl nejuntama ir skausmo. Kadangi mačiau teigiamus rezultatus ir pasitikėjau žmonėmis, kurie atliko procedūras, man nebuvo baisu patirti tuos neįprastus pojūčius tiek kūno viduje, tiek išorėje ant krūtų“, – įspūdžiais dalijosi N.B.Evans.

***

Visą N.B.Evans interviu apie sveikatą, gydymą dėlėmis, skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.