Ar dėlės padeda gydyti nevaisingumą?

Dėles ant kūno ryžtasi dėtis ne tik skaistesnės odos, geresnio miego ar gražesnių liemens linijų trokštančios moterys. Dėlių terapija ir Lietuvoje taikoma gydant nevaisingumą.

Dedant dėles gerėja kraujotaka.<br>123rf nuotr.
Dedant dėles gerėja kraujotaka.<br>123rf nuotr.
Gydytoja homeopatė, hirudologė Vilija Zurbienė.
Gydytoja homeopatė, hirudologė Vilija Zurbienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

Mar 27, 2016, 6:00 PM, atnaujinta May 31, 2017, 10:47 AM

Gydytoja homeopatė, hirudologė Vilija Zurbienė, dėlių terapiją taikanti ir gydant nevaisingumą, žino atvejų, kai gydantis ir vien tik dėlėmis pasiekiamas geras efektas. Dedant dėles gerėja kraujotaka, limfotaka, mažėja uždegiminiai pakitimai, tad pagerėjus sveikatai pastojimo tikimybė didėja.

– Ar iš tiesų dėlėmis galima išgydyti nevaisingumą?

– Nereikėtų žmonėms teigti, jog tai geriausias gydymo būdas. Žmogus paskaito, kad akupunktūra ir dėlėmis galima viską išgydyti, ir tiki. Bet taip nėra.

Gydymo procesui įtakos turi daug veiksnių. Dėlės padeda, jeigu nevaisingumas išsivystęs dėl mikrorandų, sąaugų ar yra kiaušintakių nepraeinamumas, uždegiminių pakitimų, endometriozė, policistinės kiaušidės. Bet ir tada dėlės – tik vienas gydymo būdų.

– Su kokiomis ginekologinėmis ligomis į jus kreipiasi pacientės?

– Tos, kurioms kiaušidėse aptinkamos cistos, miomos, kurias kamuoja įvairūs ginekologiniai uždegimai, sąaugos, pastojimo problemos. Po gydymosi dėlėmis jų bendra savijauta tikrai pagerėja.

Pasitaiko ir tokių atvejų, kai po gydymo pastoja. Ne viena pacientė yra vaikščiojusi pas mane ir staiga dingusi. Vėliau netikėtai susitikusi paklausiu, kur prapuolė, o ji sako, kad laukiasi. Tai priklauso nuo nevaisingumo priežasties.

– Kokias dar ligas gydote?

– Daugiausia kreipiasi pacientai, turintys kraujotakos sutrikimų, pavyzdžiui, dėl aukšto kraujospūdžio, ūžimo galvoje, išsiplėtusių venų, hemorojaus. Ateina tie, kurie skundžiasi lėtinėmis plaučių, inkstų ir kepenų ligomis.

Gerų rezultatų pasiekiame gydydami sergančius kelių sąnarių artroze, stuburo ligomis, taip pat po įvairių operacijų, lūžių, patempimų, sumušimų. Dėlės šalina liekamuosius reiškinius – skausmą, patinimą, sustingimą, gerina gijimą.

Jei būna nusilpęs regėjimas, dėles dedame aplink akis. Po to rega, akių būklė pagerėja. Dėles dedant už ausų ir tam tikruose galvos taškuose, skaistėja veido oda, išsilygina raukšlės. Procedūros ne tik gerina kraujotaką, bet ir valo organizmą, nes labai pagerina limfos cirkuliavimą.

Be to, žmogus pradeda geriau miegoti. Kai kurios moterys džiaugiasi, kad joms gydantis dėlėmis ima kristi svoris.

– Į jus kreipiasi daugiau tradicine medicina netikinčių pacientų ar ieškančių papildomo gydymosi?

– Didžioji dalis – tie, kurie jau yra išbandę tradicinę mediciną ir nesulaukę norimų rezultatų. Kartais tradicinės medicinos gydytojai siūlo išbandyti dėles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.