Priežastis, kodėl kas rytą turite nubusti visiškai nuogi

Daugelis mūsų miega vilkėdami šiltesnes pižamas žiemą ir prie odos priglundančius apatinius vasarą. Deja, ekspertų teigimu, pastarasis įprotis sveikatai kenkia daug labiau, nei padeda.

Jeigu išoriniai lytiniai organai yra nuolat uždengti, drėgmė renkasi ir ši zona galiausiai tampa tobula dauginimosi vieta įvairioms bakterijoms ir grybeliui<br>123rf.com
Jeigu išoriniai lytiniai organai yra nuolat uždengti, drėgmė renkasi ir ši zona galiausiai tampa tobula dauginimosi vieta įvairioms bakterijoms ir grybeliui<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-19 07:58, atnaujinta 2017-05-28 11:08

Jų manymu daug sveikiau miegoti nuogiems ir leisti intymiai zonai „kvėpuoti“, taip užkertant kelią infekcijai. Jei ši vietelė ima pernelyg prakaituoti, tai tampa rojumi bakterijoms. Manoma, kad vyrams kyla didesnis pavojus, nei moterims. Stipriosios lyties atstovams tai gali sukelti ir nevaisingumą.

Gydytoja ginekologė Alisa Dweck visai neseniai tai aprašė savo straipsnyje. „Savo pacientus aš skatinu miegoti nuogus. Jeigu išoriniai lytiniai organai yra nuolat uždengti, drėgmė renkasi ir ši zona galiausiai tampa tobula dauginimosi vieta įvairioms bakterijoms ir grybeliui. Galiausiai tai sukelia įvairias infekcijas ir uždegimus. Ypač pavojinga, jei paciento pamėgti apatiniai yra pagaminti iš drėgmės nesurenkančios medžiagos“, – teigė medikė.

„Dar viena grupė pacientų, kuriems reikėtų ypač suklusti – menopauzę išgyvenančios moterys. Karščio išpylimo metu prakaituojama gausiau, o tai tik padidina jau minėtų infekcijų grėsmę. Na, o jei be apatinių negalite, būtų pats metas įsigyti laisvus medvilninius šortukus ar gerokai per dideles kelnaites“, – tvirtino specialistė.

Atlikus apklausą išsiaiškinta, kad net tokiose valstybėse kaip Brazilija, vos 18 proc. moterų miega nuogos. Tikėtina, kad tokiose valstybėse kaip Lietuva, šis procentas yra dar mažesnis.

Tuo tarpu, vaikų norintys susilaukti vyrai yra įspėjami, kad miegant su apatiniais pakyla lytinių organų temperatūra. Taip yra paveikiama jų spermos kokybė. Norint išvengti nemalonių to pasekmių, derėtų miegoti nuogiems. Tai ne tik sveikiausia alternatyva jūsų intymiai zonai. Pasirinkdami gulti į lovą nieko nedėdami, padedate savo kūnui atvėsti, o tai mažina ir kraujospūdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.